Greek Cuisine on Board!

Η τροφοδοσία των κρουαζιερόπλοιων με ελληνικά ποιοτικά τρόφιμα και ποτά καθώς και η τοποθέτησή τους στα Shop in Shop καταστήματα των πλοίων αυτών, μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό όχημα εξαγωγών. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί διεθνής συνάντηση που θα θέσει τις βάσεις για την δυναμική είσοδο των ελληνικών τροφίμων και ποτών στην αγορά αυτή. Στην ημερίδα αυτή θα παραστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς καθώς και στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας που θα εκθέσουν τα ζητούμενα για την είσοδο των ελληνικών προϊόντων στην αγορά αυτή καθώς και τα επιμέρους θέματα που δυσχεραίνουν ή εμποδίζουν την εξέλιξη των συνεργασιών με Έλληνες παραγωγούς και εμπόρους.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαρτίου σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και χαίρει της υποστήριξης του Πανελλήνιου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων και Εξαγωγέων, της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών Ελλάδας, της Ένωσης Ακτοπλόων, του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Μάλιστα, η τελευταία θα παρουσιάσει στα πλαίσια της ημερίδας menu με Ελληνικά ποιοτικά προϊόντα, αλλά και θεωρητική ανάλυση του "cost of menu" στα πλαίσια της Μεσογειακής διατροφής που κερδίζει διεθνώς έδαφος. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα παραστούν και αρμόδιοι παράγοντες των τριών καθ’ ύλην αρμόδιων υπουργείων (Ναυτιλίας και Αιγαίου, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας) καθώς και εκπρόσωποι των Ελληνικών Λιμένων Κρουαζιέρας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαρτίου 15:00 - 18:00 στη Συνεδριακή Αίθουσα C2 του Metropolitan Expo.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις