Το PEUGEOT 205 έγινε 40 χρονών!

Από το εμβληματικό PEUGEOT205 του 1983 μέχρι σήμερα, η δημοφιλής Γαλλική μάρκα έχει πουλήσει 25 εκατομμύρια αυτοκίνητα πόλης αυτής της κατηγορίας. Στις 8 – 9 Ιουλίου, οι λάτρεις τηςPEUGEOT είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν στο Μουσείο L’Αventure Peugeot στην πόλη Sochaux και να γιορτάσουν την 40ή επέτειο του «ιερού αριθμού» και να ανακαλύψουν το νέο E-208 πουενσαρκώνειτοηλεκτρικόπαρόνκαιμέλλοντηςPEUGEOT.

Όταν ο Jean Boillot* παρουσίασε "το" 205 το 1983, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι το συγκεκριμένο μοντέλο  θα εγκαινίαζε μια μακρά σειρά επιτυχημένων αυτοκινήτων πόλης, που θα έφτανε να παράγει πάνω από 25 εκατομμύρια μονάδες. Εξίσου, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι 40 χρόνια αργότερα, ο άμεσος κληρονόμοςτου205,τοPEUGEOTE-208,θα αποτελούσε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία του στην Ευρώπη. Ωστόσο, είναι πιθανό ο Jean Boillotνα τα φαντάστηκε όλα αυτά, καθώς ήταν ένας μεγάλος οραματιστής.

 

Το όραμα του για συνεχή καινοτομία ήταν ακριβώς αυτό, που γέννησε το 205 και τους απογόνους του. Φτάνοντας στο σήμερα, βρίσκουμε το νέο PEUGEOT E-208 που επέτρεψε στους οπαδούς του 205 να γιορτάσουν την γενέτειρα της μάρκας σε εορτασμούς που διοργάνωσε το Le Club 205 σε συνεργασία με την Aventure Peugeot στο ΜουσείοL'AventurePeugeot.

 

 

Το νέο PEUGEOT E-208 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη πόλη Sochaux,  πιο γοητευτικό και ακαταμάχητο από ποτέ, χάρη στην εντυπωσιακή του σχεδίαση, το όλο και πιο νεανικό του πνεύμα και τη νέα φωτεινή υπογραφή PEUGEOT. Το νέο μοντέλο ενισχύει την απόλαυση της διαισθητικής οδήγησης μέσα από το ψηφιακό και τεχνολογικό PEUGEOT i-Cockpit®. Επιπλέον, προσφέρει 100% ηλεκτρική υπεροχή μεαυτονομία400km(συνδυασμένοςκύκλοςWLTP),χάρηστονισχυρόκινητήρα115kW/156bhpσεσυνδυασμόμεμιαμπαταρία51kWh.

 

Τέλος, η PEUGEOT ανακοίνωσε τη στρατηγική της για τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην  Ευρώπη μέχρι το 2030 :το 100% των αυτοκινήτων PEUGEOT που θα πωλούνται στην ήπειρο θα είναι 100%ηλεκτρικά. Το έτος 2023 σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο σε αυτό το σχέδιο, με κάθε μοντέλο της γκάμας να διατίθεται πλέον σε ηλεκτροκίνητη έκδοση(100%ηλεκτρικό,plug-inυβριδικόήυβριδικό48V).

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις