Bayer: Ανακοίνωσε την πιλοτική εφαρμογή ενός συστήματος GenAI

Η Bayer ανακοίνωσε την πιλοτική εφαρμογή ενός συστήματος GenAI που θα ωφελήσει τους αγρότες και τους ανώτερους γεωπόνους στην καθημερινή τους εργασία.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί ιδιόκτητα γεωπονικά δεδομένα για την εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου (LLM) με χρόνια εσωτερικών δεδομένων, γνώσεις από χιλιάδες δοκιμές στο τεράστιο δίκτυο δοκιμών της και αιώνες συνολικής εμπειρίας από γεωπόνους της Bayer σε όλο τον κόσμο.

Το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα εμπειρογνωμόνων που απαντά γρήγορα και με ακρίβεια σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τη γεωπονία, τη διαχείριση γεωργικών εκμεταλλεύσεων και τα γεωργικά προϊόντα της Bayer. Αντί για μια χρονοβόρα διαδικασία, το διαισθητικό σύστημα ανταποκρίνεται στη φυσική γλώσσα και μπορεί να παράγει πληροφορίες εμπειρογνωμόνων μέσα σε δευτερόλεπτα. Επικυρωμένο από γεωπόνους, το πιλοτικό σύστημα ξεκλειδώνει ήδη την παραγωγικότητα για τις ομάδες της Bayer στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ξεπερνά σημαντικά τα out-of-the-box LLM που εξυπηρετούν σήμερα τη γεωργική αγορά.

Το μελλοντικό όφελος σε σύγκριση με τη σημερινή πραγματικότητα: Ένας αγρότης θέτει στον γεωπονικό σύμβουλό του μια σειρά από λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος, την απόδοση υπό συγκεκριμένες συνθήκες και τις δόσεις εφαρμογής. Σήμερα, ο σύμβουλος αναζητά υλικό στο διαδίκτυο, στέλνει γραπτά μηνύματα σε συναδέλφους του, συγκεντρώνει πληροφορίες από πολλαπλές πηγές και συντάσσει μια απάντηση, ενώ ο αγρότης περιμένει ώρες ή ημέρες για τις πληροφορίες που χρειάζεται επειγόντως. Το εξειδικευμένο σύστημα GenAI της Bayer αλλάζει το παιχνίδι, καθιστώντας καλύτερες πληροφορίες πιο γρήγορα και άμεσα διαθέσιμες.

"Το μοναδικό μας σύστημα GenAI έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τους γεωπόνους και να ωφελήσει τους αγρότες σε όλο τον κόσμο, προωθώντας περαιτέρω την τεχνητή νοημοσύνη ως απαραίτητη τεχνολογία για τη γεωργία", δήλωσε η Amanda McClerren, CIO και επικεφαλής του τμήματος Digital Transformation & Information Technology του Crop Science Division της Bayer.

"Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη για την ανάπτυξη καλύτερων προϊόντων και είμαστε επίσης αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε τη νέα τεχνολογία GenAI με έναν προσεγμένο τρόπο που θα ενισχύει και θα υποστηρίζει τους γνώστες εμπειρογνώμονες σε ολόκληρο τον κλάδο, προσφέροντας αξία στους αγρότες και σε όσους τους εξυπηρετούν".

Η Bayer, η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Microsoft ως κορυφαίο τεχνολογικό εταίρο και την Ernst & Young (EY) ως εταίρο του κλάδου, διερευνά τρόπους ενσωμάτωσης του συστήματος εμπειρογνωμόνων GenAI στις ψηφιακές προσφορές της και η εταιρεία αναμένει ευρείες ευκαιρίες συνεργασίας με άλλες γεωργικές προσφορές και εταίρους. Σχεδιασμένο ως παγκόσμια δυνατότητα, το εργαλείο θα ωφελήσει εκατομμύρια μικροκαλλιεργητές στο μέλλον, εκδημοκρατίζοντας την πρόσβαση σε γεωπονικές συμβουλές και πληροφορίες για προϊόντα που είναι κρίσιμες για τη σίτιση των κοινοτήτων και τη βελτίωση της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας.

"Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η αυτοματοποίηση βοηθούν τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις όλων των μεγεθών να παράγουν περισσότερα προϊόντα, ενώ χρησιμοποιούν λιγότερους φυσικούς πόρους, και αρχίζουμε να βλέπουμε πώς μπορούν να βελτιώσουν τη λήψη αποφάσεων σχεδόν σε κάθε αγροτεμάχιο", δήλωσε ο Ranveer Chandra, Managing Director, Research for Industry & CTO, Agri-Food στη Microsoft.

"Με τα πλεονεκτήματα της Bayer στην επιστήμη των δεδομένων, την ψηφιακή τεχνολογία και κυρίως την τεχνογνωσία της γεωπονίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβάλλουμε σε ένα σύστημα εμπειρογνωμόνων που θα κάνει τη γεωπονική κατανόηση πιο προσιτή και θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους είναι υπεύθυνοι για τη διατροφή του πλανήτη".

Η Bayer στοχεύει να επεκτείνει την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος εμπειρογνωμόνων GenAI σε επιλεγμένους γεωπόνους και ενδεχομένως σε αγρότες ήδη από φέτος, ενώ παράλληλα συνεχίζει να προωθεί ένα ξεχωριστό πρωτότυπο GenAI που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν απευθείας ερωτήματα στα δικά τους αγροτικά δεδομένα. Επειδή αντλούν επίσης πληροφορίες από κλειστά σύνολα δεδομένων, αυτά τα εργαλεία GenAI είναι μοναδικά για τη γεωργία και θα προσφέρουν μεγαλύτερη ουσιαστική αξία στους αγρότες, τους γεωπόνους και άλλους χρήστες του κλάδου, σε σύγκριση με τα έτοιμα LLM που χρησιμοποιούν μόνο δεδομένα ανοικτού κώδικα.

Προώθηση λύσεων για την ενεργοποίηση του "συνδεδεμένου με το σύννεφο στρέμματος

Εκτός από τη συνεργασία με τη Microsoft για το εξειδικευμένο σύστημα GenAI, η Bayer ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου έτους μια ενημέρωση σχετικά με τη στρατηγική συνεργασία των εταιρειών για την παροχή έτοιμων δυνατοτήτων, AgPowered Services, στην αγροδιατροφική βιομηχανία.

Διαθέτοντας μια δυνατότητα που προηγουμένως ήταν μόνο για εσωτερική χρήση, η Bayer® Historical Weather φέρνει ένα ολοκληρωμένο σύνολο δεδομένων καιρού στο Azure Data Manager for Agriculture που καλύπτει τα τελευταία 40 χρόνια και παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για τον καιρό σε επίπεδο αγρού σε όλες τις παγκόσμιες γεωργικές περιοχές. Ενσωματώνοντας εργαλεία από την IBM, μεταξύ άλλων από τη σουίτα IBM Environmental Intelligence Suite, η νέα δυνατότητα μπορεί να ενημερώσει τις εκτιμήσεις κινδύνου καιρού και τις αναλογιστικές διαδικασίες. Θα χρησιμοποιηθεί επίσης από την Bayer και τώρα από άλλους για την πρόβλεψη της εποχικότητας των καλλιεργειών και των αλλαγών στην παραγωγή από έτος σε έτος, καθώς και για την εκπαίδευση αγρονομικών μοντέλων.

Βασιζόμενη στη δέσμευση να παρέχει συνδεσιμότητα δεδομένων μηχανών με κορυφαίους κατασκευαστές αρχικού εξοπλισμού (OEM), η Bayer αναπτύσσει έναν σύνδεσμο που επιτρέπει την πρόσβαση σε δεδομένα άρδευσης από την Lindsay Corporation, έναν κορυφαίο στον κλάδο πάροχο λύσεων άρδευσης. Αυτό επεκτείνει τους τύπους δεδομένων που είναι διαθέσιμοι στους εταιρικούς πελάτες του Azure Data Manager, καθιστώντας δυνατή τη σύνδεσή τους με δεδομένα άρδευσης με τον ίδιο απρόσκοπτο τρόπο όπως και οι καιρικές συνθήκες, οι εικόνες, τα δεδομένα ΟΕΜ και άλλοι τύποι δεδομένων.

Για τους παρόχους τεχνολογίας, μειώνει το κόστος της τεχνικής επένδυσης που απαιτείται για την ανάπτυξη αυτών των εργαλείων. Για τους αγρότες, επιταχύνει την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων που μπορούν να τους βοηθήσουν να παρακολουθούν, να μετρούν και να ελέγχουν τη χρήση νερού στα χωράφια τους.

Οι νέες προσφορές στο νέφος θα υποστηρίξουν επίσης την υποβολή εκθέσεων κανονιστικής φύσεως και βιωσιμότητας. Για παράδειγμα, οι δυνατότητες που παρέχουν ιχνηλασιμότητα στην αλυσίδα εφοδιασμού μπορούν να βοηθήσουν στη διασφάλιση της συμμόρφωσης με νέους νόμους, όπως ο κανονισμός της ΕΕ για την αποψίλωση των δασών, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στο τέλος του 2024.

Το Bayer® Smart Boundary ID χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες για τον εντοπισμό των ορίων ενός χωραφιού και προσδιορίζει αυτόματα τη γεωγραφική περιοχή εντός ενός χωραφιού όπου έλαβε χώρα η εποχιακή γεωργική δραστηριότητα. Η λύση μπορεί να βοηθήσει τους εμπόρους εμπορευμάτων να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές διατάξεις, καθώς και να εξυπηρετήσει τις εταιρείες τροφίμων και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που επιθυμούν να παρακολουθούν την πρόοδο της καλλιέργειας.

"Είτε είστε αγρότης που χρησιμοποιεί ψηφιακά εργαλεία είτε μια εταιρεία που δραστηριοποιείται κατάντη, χρειάζεστε τεχνολογίες που μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή σας να προσαρμοστεί σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο. Με τις υπηρεσίες AgPowered Services, κάνουμε την πρόσβαση στα ψηφιακά εργαλεία εύκολη και βολική, ωφελώντας τον κλάδο και προωθώντας την καινοτομία", δήλωσε ο Jeremy Williams, επικεφαλής του τμήματος Digital Farming του τομέα Crop Science της Bayer. "Υπάρχει τόσο μια τεράστια ευκαιρία όσο και μια πιεστική ανάγκη για την ψηφιακή τεχνολογία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών και του κλάδου, και σκοπεύουμε να το επιτύχουμε αυτό ενεργοποιώντας το συνδεδεμένο με το σύννεφο στρέμμα".

Στο πλαίσιο της βιομηχανικής προεπισκόπησης, οι προσφορές cloud από την Bayer και τη Microsoft θα καταστήσουν δυνατή την πρόσβαση των οργανισμών σε έτοιμες δυνατότητες και την ανάπτυξη πάνω σε μια ισχυρή ψηφιακή υποδομή, αντί να αναπτύσσουν από το μηδέν. Αυτό μειώνει το χρόνο διάθεσης νέων δυνατοτήτων στην αγορά, παρέχοντας αυξημένες ευκαιρίες για τους αγρότες και τους πελάτες της αλυσίδας αξίας.

Εμπειρογνώμονες και ηγετικά στελέχη από το τμήμα Crop Science της Bayer θα συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Καινοτομία στην Αγροτική Τεχνολογία, 19-20 Μαρτίου, στο Σαν Φρανσίσκο, όπου θα συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις σε τεχνολογίες αιχμής, όπως το GenAI και οι λύσεις cloud για τη βιομηχανία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις