H  Εναρμόνιση της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ με τον Κανονισμό REACH.



Περιβαλλοντικές Επενδύσεις.
Ο στρατηγικός προγραμματισμός των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις με περιβαλλοντικό προσανατολισμό, με βάση τις Βέλτιστες Διαθέσιμες Τεχνικές και τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Τα τελευταία χρόνια τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνέχισαν απρόσκοπτα την υλοποίηση δύο πολύ σημαντικών επενδύσεων ύψους € 1,5 δις, που αφορούν τον εκσυγχρονισμό των διυλιστηρίων Ελευσίνας και Θεσσαλονίκης. Με τη λειτουργία τους, θα παράγονται προϊόντα σύμφωνα με τις νέες ευρωπαϊκές και διεθνείς προδιαγραφές, επιτυγχάνοντας περιβαλλοντική βελτίωση με μείωση των τοπικών ρύπων ως 85% και 55% για Ελευσίνα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα.
Το έργο της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε και τέθηκε επιτυχώς σε λειτουργία εντός του 2011, ενώ το έργο της Ελευσίνας αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2012.
 
Το 2011 πραγματοποιήθηκαν πρόσθετες περιβαλλοντικές επενδύσεις για τη βελτίωση, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των διεργασιών που επηρεάζουν την περιβαλλοντική απόδοση, οι οποίες ανήλθαν στο ποσό των € 4,95 εκ.
 
Επιπλέον, για την περίοδο 2012 - 2016, προγραμματίζονται επενδύσεις ύψους € 14,67 εκ. υιοθετώντας τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνολογίες και συστήματα για την εξοικονόμηση ενέργειας, πάντα στην κατεύθυνση προστασίας του περιβάλλοντος, τόσο με τη μείωση των αέριων ρύπων, όσο και με την αναβάθμιση της κατεργασίας των υγρών αποβλήτων.
Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει ενδεικτικά έργα όπως, την εγκατάσταση αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για εκπομπές σωματιδίων, νέων αεριοστρόβιλων, εκσυγχρονισμό μονάδας κατεργασίας υγρών αποβλήτων, αντικατάσταση παλαιών λεβήτων, κ.α.
 
Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
Ο Όμιλος, με στόχο τη βελτίωση των περιβαλλοντικών του επιδόσεων και της  εταιρικής κουλτούρας σε θέματα προστασίας και διαχείρισης περιβάλλοντος, σταθερά και συστηματικά, υλοποιεί μια σειρά από δράσεις συνεχιζόμενης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης των εργαζομένων.

Εκτός από τους εργαζόμενους τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης επεκτείνονται και σε τρίτους (πελάτες, προμηθευτές, υπεργολάβους) αλλά και σε ομάδες πολιτών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις