Έκθεση του OSEA για τις ανεμογεννήτριες

Η ανανεώσιμη ενέργεια που προέρχεται από μια ανεμογεννήτρια ακούγεται ως μια εξαίσια ιδέα για τους περισσότερους, εκτός αν τυχαίνει κάποιος να κατοικεί δίπλα στις περιστρεφόμενες λεπίδες.

Το ερώτημα σχετικά με το αν ο θόρυβος που προκαλείται από αυτές τις συσκευές είναι μόνο ενοχλητικός συνεχίζει να υπάρχει. Μάλλον η απάντηση εξαρτάται από το πόσο κοντά τελικά μένει κανείς στην περιοχή που βρίσκεται μια ανεμογεννήτρια.

Η Ένωση Βιώσιμης Ενέργειας του Οντάριο (Ontario Sustainable Energy Association) εξέδωσε μια έκθεση σχετικά με τις ανησυχίες, που αφορούν την χρήση της αιολικής ενέργειας.

Σύμφωνα με ότι γράφεται στην έκθεση, οι αντίθετοι ως προς την αιολική ενέργεια όπως φαίνεται διατυπώνουν αρνητικούς σχολιασμούς χωρίς καμία επιστημονική βάση, βασιζόμενοι με το που τυχαίνει να μένουν.

Ακόμη και σε απόσταση μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκουν τον ήχο ενοχλητικό και αυτές οι αντιλήψεις αξίζουν σεβασμό. Μελέτες ωστόσο δείχνουν ότι οι αντιλήψεις ποικίλλουν από άτομο σε άτομο, εξαρτώμενες από τα άλλα συναισθήματά τους για τις ανεμογεννήτριες.

Η έκθεση συνεχίζει φέρνοντας στην επιφάνεια το θέμα των χαμηλών συχνοτήτων των ήχων και απόηχων, που υπάρχουν παντού στο περιβάλλον και προέρχονται από τον άνεμο, τα ποτάμια, ακόμα και από ανθρώπινες πηγές όπως ο ήχος που προέρχεται από τα αυτοκίνητα.

 

Πηγή: Clean Technica

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις