Copernicus: νέο όνομα για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα γεωσκόπησης

Το Copernicus είναι το νέο όνομα του προγράμματος γεωσκόπησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που παλιότερα ήταν γνωστό ως πρωτοβουλία GMES (Παγκόσμια παρακολούθηση του περιβάλλοντος και της ασφάλειας).
Το νέο όνομα ανακοινώθηκε σήμερα από τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, κ. Antonio Tajani, κατά τη διάρκεια του το Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας. Σε έναν κόσμο αντιμέτωπο με πολλούς κινδύνους φυσικών και άλλων καταστροφών το πρόγραμμα Copernicus αποσκοπεί να παρακολουθεί την κατάσταση του περιβάλλοντος στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα και να βελτιώνει την ασφάλεια των πολιτών. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα Copernicus, αποτελεί κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση, καθώς έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει έως 85 000 νέες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο 2015-2030, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη(βλέπε IP/12/1304).

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Antonio Tajani, επίτροπος αρμόδιος για θέματα βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας, δήλωσε: «Με την αλλαγή της ονομασίας από GMES σε Copernicus τιμούμε έναν μεγάλο ευρωπαίο επιστήμονα και παρατηρητή: τον Νικόλαο Κοπέρνικο. Μια και ο Κοπέρνικος υπήρξε καταλύτης κατά τον 16ο αιώνα ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο μας, έτσι και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα γεωσκόπησης μας παρέχει πληρέστερη κατανόηση του διαρκώς μεταβαλλόμενου πλανήτη μας, δίνοντας μας την ευκαιρία να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής των πολιτών.Το πρόγραμμα Copernicus σήμερα έχει φτάσει σε ωριμότητα και όλες οι υπηρεσίες του θα περάσουν σύντομα στη λειτουργική φάση. Χάρη στη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα στοιχείων θα αυξηθεί η αφομοίωσή τους από τους χρήστες, γεγονός που θα συμβάλει στην ανάπτυξη που τόσο πολύ χρειαζόμαστε σήμερα».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις