Επιταχύνεται ο συμψηφισμός των επιστροφών φόρων με οφειλές προς τα ταμεία

Ταχύτερα αναμένεται να κινηθεί από το τέλος της εβδομάδας η διαδικασία συμψηφισμού των απαιτήσεων των φορολογουμένων από επιστροφές φόρων με τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως είπε η Κ.Σαββαΐδου μιλώντας στο φόρουμ, που διοργανώνει η Φορολογική Επιτροπή του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Όπως επισήμανε από το βήμα του 6ου Thessaloniki Tax Forum η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), Κατερίνα Σαββαΐδου, «μόλις πρόσφατα υπογράφηκε και η απόφαση για την τροποποίηση του τρόπου συμψηφισμού των απαιτήσεων των φορολογουμένων με τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και η ΓΓΔΕ θα είναι έτοιμη στο τέλος της εβδομάδας ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία συμψηφισμού στις ΔΟΥ και άρα και επιστροφής των φόρων».

Ερωτηθείσα ειδικά για τον πιστωτικό ΦΠΑ, επισήμανε μάλιστα, ότι σε περίπτωση που οι έλεγχοι δεν φέρουν στην επιφάνεια κωλύματα, η επιστροφή του στις δικαιούχους εξαγωγικές επιχειρήσεις μπορεί να γίνεται ακόμη και εντός ενός μηνός.

Η ίδια γνωστοποίησε ότι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για την ένταξη στη νέα ρύθμιση εξόφλησης -σε 100 δόσεις- των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, οπότε οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση ηλεκτρονικά για να ενταχθούν στο νέο σύστημα ρυθμίσεων.

Πρόσθεσε ότι στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας για το 2015-2016, τίθενται νέες προτεραιότητες για τη στήριξη των επιχειρήσεων και την εκ νέου εμπέδωση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις