Πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο

Η Σαουδική Αραβία εμφανίζεται βέβαιη ότι το πετρέλαιο θα κάνει ριμπάουντ, γεγονός που συνέτεινε στην άνοδο της τιμής του μαύρου χρυσού πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του Βrent σημείωσαν διακυμάνσεις μεταξύ απωλειών και κερδών.

Η Σαουδική Αραβία εκτιμά ότι η τιμή του πετρελαίου θα ανέβει στα 80 δολ. του χρόνου κι αυτό αποτελεί ένδειξη ότι η κυβέρνηση αναμένει ριμπάουντ, αναφέρει ο Γιάννης Σφακιανά, πρώην οικονομικός σύμβουλος του ΥΠΟΙΚ της χώρας.

Το πετρέλαιο έχει απολέσει το 46% της αξίας του φέτος. Όπως δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, Adel Abdul Mahdi, οι τιμές του αργού θα κυμανθούν λόγια από 70 – 80 δολ. το βαρέλι.

“Η αγορά κάνει διακυμάνσεις αυτή τη στιγμή, καθώς υπάρχει λιγότερη ρευστότητα”, αναφέρει στο Bloomberg ο αναλυτής της Hyundai Futures στη Σεούλ, Will Yun. “Υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα στην αγορά καθώς ο OPECκαι οι ΗΠΑ δεν έχουν ανακοινώσει μείωση ή επιβράδυνση παραγωγής”.

Τα συμβόλαια Φεβρουαρίου για το Brent βρίσκονται στα 60,63 δολ. το βαρέλι (άνοδος κατά 39 σεντς) . Στις 24 Δεκεμβρίου το συμβόλαιο είχε υποχωρήσει στα 60,24 δολ.Οι τιμές για το WTI έχουν υποχωρήσει κατά 1,2 δολ. αυτή την εβδομάδα, σηματοδοτώντας την πέμπτη εβδομάδα απωλειών.

ΠΗΓΗ: ενικονομια

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις