Χωρίς προέλεγχο η δήλωση μετάταξης στο απαλλασσόμενο καθεστώς Φ.Π.Α.

Σύμφωνα με το έγγραφο Δ14Β 1000985 ΕΞ 2015/7.1.2015, για τη μετάταξη υποκείμενου στο φόρο από το κανονικό καθεστώς στο απαλλασσόμενο καθεστώς του άρθρου αυτού και αντίστροφα, υποβάλλεται κατά την έναρξη της διαχειριστικής περιόδου δήλωση μεταβολών εντός της οριζόμενης στο άρθρο 10 παρ. 4 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013) προθεσμίας και σε συνδυασμό και με το άρθρο 7 του ίδιου Κώδικα μέχρι 12.1.2015.

Η δήλωση αυτή αποτελεί δήλωση του φορολογούμενου και υποβάλλεται με ευθύνη του. Ως εκ τούτου παραλαμβάνεται από τις Δ.Ο.Υ. χωρίς να διενεργείται έλεγχος κατά το στάδιο της υποβολής της. Οιοσδήποτε έλεγχος έπεται της υποβολής.
Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι, στο χρονικό περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα 12.1.2015 δεν είναι εφικτό να προβούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στην υποβολή της εν λόγω δήλωσης στο μητρώο της Δ.Ο.Υ, γεγονός που στηλιτεύσαμε σε σχετικό άρθρο μας τις προηγούμενες ημέρες με τίτλο Ενάρξεις, μεταβολές και διακοπές εργασιών μέσα σε 10 μέρες γίνονται; - Μέχρι 12.1.2015 η μεταβολή για την ένταξη στο καθεστώς απαλλασσόμενων του ΦΠΑ (άρθρο 39) . Μάλιστα ζητούσαμε την επαναφορά στο προγενέστερο καθεστώς των 30 ημερών. Στο ίδιο μήκος κύματος, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με σχετικό αίτημά της ζήτησε να τροποποιηθεί το περιθώριο του δεκαημέρου για τις μεταβολές στο μητρώο των Δ.Ο.Υ.  Αν η Διοίκηση του υπ. Οικ. δεν προβεί σε άμεση λύση του θέματος, τότε πολλοί φορολογούμενοι που δε θα μπορέσουν να μεταβούν στις Δ.Ο.Υ. για την υποβολή της σχετικής δήλωσης μέχρι τη Δευτέρα 12.1.2015, θα επιβαρυνθούν με τα πρόστιμα του Κ.Φ.Δ.

Πηγή: taxheaven
 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις