Κανονικά η πληρωμή των συντάξεων

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές διευκρινίζεται ότι η διοίκηση του ΙΚΑ, όχι μόνο δεν θα προχωρήσει σε αίτημα για λήψη δανείου από τις Τράπεζες, αλλά σήμερα μάλιστα κατέθεσε 150 εκατομμύρια ευρώ σε προθεσμιακό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας στους ασφαλισμένους, σχετικά με την καταβολή των συντάξεων τους και η πληρωμή τους θα γίνει κανονικά.

Οι διευκρινίσεις αυτές έγιναν με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα του τύπου που κάνουν λόγο για την πρόθεση της Διοίκησης του ΙΚΑ να προχωρήσει σε λήψη δανείου προκειμένου να καταβληθούν οι συντάξεις του Απριλίου και αναφέρονται στα έσοδα του Οργανισμού για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2015.

Η διαφορά στα έσοδα του Οργανισμού, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές του Υπουργείου Εργασίας, οφείλεται σε νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία προέβλεπε μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% από 1.1.2015 και οδηγεί σε μηνιαία απώλεια εσόδων του ΙΚΑ ύψους 72 εκατομμυρίων ευρώ.

Αν συνυπολογιστεί και αυτό το δεδομένο, τότε τα έσοδα του ΙΚΑ για τους δύο πρώτους μήνες του 2015 είναι ουσιαστικά, οριακά, σε καλύτερα επίπεδα από πέρυσι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τις οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου, τα έσοδα του ΙΚΑ διαμορφώνονται ως εξής για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2015, σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2014

Ιανουάριος 2015: 951 εκατομμύρια ευρώ
Ιανουάριος 2014 : 983  εκατομμύρια ευρώ
Φεβρουάριος 2015: 1 δισεκατομμύριο ευρώ
Φεβρουάριος 2014: 1, 054 δισεκατομμύρια ευρώ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις