Market Pass: Ενίσχυση νοικοκυριών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προβλέπεται η παροχή οικονομικής ενίσχυσης σε νοικοκυριά που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2023. Η ενίσχυση ανέρχεται σε 20% του μηνιαίου ύψους των αγορών, και κυμαίνεται από 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό έως 1.000 ευρώ για το νοικοκυριό με 6 εξαρτώμενα τέκνα. Η ενίσχυση πιστώνεται σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή σε τραπεζικό λογαριασμό, είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια νέα οικονομική ενίσχυση για τα νοικοκυριά που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Η ενίσχυση θα δοθεί για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2023 και θα ανέλθει σε 20% του μηνιαίου ύψους των αγορών, με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ για νοικοκυριό με 6 εξαρτώμενα τέκνα.

Η ενίσχυση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες καταστροφές. Το αυξημένο κόστος των αγορών, ιδίως ειδών διατροφής, έχει δημιουργήσει πρόσθετες δυσκολίες για τα νοικοκυριά αυτά.

Η ενίσχυση θα πιστωθεί σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή σε τραπεζικό λογαριασμό και θα είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη.

Πιο συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει τα εξής:

  • Η ενίσχυση χορηγείται σε νοικοκυριά που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και έχουν την κύρια κατοικία τους σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας.
  • Η ενίσχυση ανέρχεται σε 20% του μηνιαίου ύψους των αγορών, και κυμαίνεται από 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό έως 1.000 ευρώ για το νοικοκυριό με 6 εξαρτώμενα τέκνα.
  • Η ενίσχυση πιστώνεται σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • Η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις