Μ.Καχριμάκης: Για μια αειφόρο και δυναμική αγροτική ανάπτυξη

Προέρχομαι από αγροτική περιοχή, τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια τα πέρασα στις σοδειές και τα κλαδέματα.

Η χώρα μας ανέκαθεν στηριζόταν στην πρωτογενή παραγωγή και την επεξεργασία των προϊόντων αυτής. Τα τελευταία χρόνια ο αγροτικός κλάδος έχει γονατίσει από την γενικότερη οικονομική κρίση.

Όραμα και στόχος μας στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι να κλείσουμε το κύκλο της κρίσης και να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της. Αυτό θα μπορέσει μονάχα να γίνει αν καταφέρουμε να επανεκκινήσουμε τον αγροτικό τομέα εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και την τυποποίηση των προϊόντων μας.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε στέρεες δομές συνεργασίες μεταξύ των παραγωγών που θα ανοίξουν νέες πόρτες σε αγορές, άγνωστες μέχρι σήμερα.

Πάμε Μαζί

Για μια αειφόρο και δυναμική αγροτική ανάπτυξη 

 

 

Βιογραφικό 

Είμαι υποψήφιος στην Β Αθήνας με τον Γιώργο Παπανδρέου και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εξελέγη Βουλευτής Λασιθίου με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 1996, του 2000, του 2004 και του 2007.

Το 1996 έχασε τελικά την έδρα του μετά από προσφυγή στο Εκλογοδικείο.

Κατά την τελευταία Κοινοβουλευτική Περίοδο εξελέγη μέλος του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μετείχε στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην Μόνιμη Ειδική Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.

Υπήρξε Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς και της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου.

Υπήρξε, επίσης, Μέλος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Ορθοδοξίας και Μέλος της Επιτροπής Ελληνοαυστραλιανής και Ελληνοχιλιανής Φιλίας.

Υπήρξε Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Είναι Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1974 στην Τ.Ο. Σητείας.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 1990, στο 2ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία εξακολούθησε να συμμετέχει μέχρι την καταστατική μετατροπή της σε Εθνικό Συμβούλιο, όπου συμμετέχει αυτοδίκαια ως βουλευτής.

Διετέλεσε μέλος του Τομέα Αλληλεγγύης (1984 - 1990), αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Τεκμηρίωσης και γραμματέας του Τομέα Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ (1994 – 1996). 

Το διάστημα 1993 – 1995 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

Μετά το Συνέδριο του 1999 ορίσθηκε με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Αγροτών και με απόφαση του Προέδρου και του Εκτελεστικού Γραφείου ορίσθηκε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος.

Κατά την περίοδο 2004 - 2007 διατέλεσε εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την Άμυνα, τομέας στον οποίο είχε διατελέσει και Συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Επίσης από το 2004 μέχρι και την εκλογή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ μετείχε στη γραμματεία του Τομέα Τεκμηρίωσης, Αλληλεγγύης και Νομικής Κάλυψης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με στόχο την αποκάλυψη και την αποτροπή φαινομένων αδιαφάνειας, διαφθοράς, σπατάλης και κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος.

Στη συνέχεια εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και με απόφαση του Προέδρου του Κινήματος του είχαν ανατεθεί:

  * Η ευθύνη της παρακολούθησης, μέσω του Τομέα Τεκμηρίωσης, των ενεργειών της Κυβέρνησης στον τομέα της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της διαφάνειας.

    * Η ευθύνη του Θεματικού Κύκλου Άμυνας

    * Τα καθήκοντα του Πολιτικού Υπεύθυνου του Τομέα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης και των συνδεδεμένων Δικτύων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ευρωπαίων Πολιτών, Μεταναστών, ΡΟΜ, Βορειοηπειρωτών και των λοιπών συνδεδεμένων Δικτύων.

Μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη του 2009, με απόφαση του Πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου του ανετέθησαν τα καθήκοντα του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στις 14 Σεπ 2010 προτάθηκε από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γεώργιο Α. Παπανδρέου ως Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και εξελέγη με ποσοστό αποδοχής περίπου 82%.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Πολιτικές Επιστήμες στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Περιφερειακή Ανάπτυξη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις