Ενημερωτικές συναντήσεις με τους παραγωγούς για τη νέα ΚΑΠ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ανακοινώνει στους παραγωγούς του νομού της ότι από την επόμενη βδομάδα ξεκινά ενημερωτικές συναντήσεις, σε όλη την έκταση της Περιφερειακής Ενότητας, για το επίκαιρο και πολύ σημαντικό θέμα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (νέας ΚΑΠ), το οποίο θα καθορίσει τα γεωργικά πράγματα για τα επόμενα έξι (6) χρόνια.

Στην  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  σύστησαν εδώ και ένα χρόνο, μια ομάδα από γεωπόνους μας, προκειμένου να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο σημαντικό αυτό ζήτημα. Η ομάδα αυτή μελέτησε κανονισμούς, συμμετείχε σε σχετικές εκδηλώσεις, άντλησε κάθε είδους σχετική πληροφόρηση και στη συνέχεια εκπαίδευσε, το υπόλοιπο προσωπικό τους. Προέκυψε, έτσι, ένας ικανός αριθμός ενημερωμένων ομιλητών, οι οποίοι θα περιέλθουν στο νομό προκειμένου να μεταφέρουν, με απλό - εκλαϊκευμένο τρόπο, αυτή την πληροφόρηση στους αγρότες τους, σε συναντήσεις που θα γίνουν κοντά στον τόπο διαμονής τους.

Παρά το γεγονός ότι κάποια θέματα της νέας ΚΑΠ δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως, επελέξαν να μην καθυστερήσουν άλλο την σχετική ενημέρωση και να γνωστοποιήσουν στους παραγωγούς τα πολλά πράγματα που είναι, ήδη, δρομολογημένα και τα οποία, παρά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος του 2015 (σπορά σιτηρών), δεν είναι, ακόμα, γνωστά σε πολλούς απ΄ αυτούς.

Το πρόγραμμα των ομιλιών θα  καταρτίζεται σε συνεργασία με τους Δήμους και θα γίνεται γνωστό στους παραγωγούς με εβδομαδιαίες ανακοινώσεις . Κατ΄ αρχάς, έχουν σχεδιάσει ένα κύκλο 35-40 συναντήσεων, από Αλιστράτη μέχρι Καστανούσα.

Την ομιλία που θα παρουσιάσουν στις συναντήσεις αυτές, θα την αναρτήσουν, την επόμενη βδομάδα, στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας (στη θέση «Εκδηλώσεις»), ώστε όσοι παραγωγοί (κυρίως νέοι), είναι εξοικειωμένοι με την νέα τεχνολογία, να μπορούν να τη μελετήσουν. Αυτή, η αναρτημένη ομιλία, θα επικαιροποιείται, όσο θα προκύπτουν νέα δεδομένα, πληροφορίες ή διευκρινήσεις.

Παρά τον γραφειοκρατικό φόρτο, που καθηλώνει πολλές φορές στην Υπηρεσία, παραμένει πρώτη  προτεραιότητα η άμεση επαφή με την αγροτική κοινωνία του νομού  και η προσφορά ουσιαστικών υπηρεσιών στους αγρότες . Καλούν τους παραγωγούς να ανταποκριθούν θετικά σ’ αυτή την πρωτοβουλία , προσερχόμενοι μαζικά στις συναντήσεις.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις