Ελαιόλαδο για τον άνθρωπο- Ελαιοτεχνία

 H «Ελαιοτεχνία 2014»  σε κοινό μέτωπο φέτος με το «Οινόραμα 2014», την έκθεση κρασιού και αποσταγμάτων, φροντίζουν και για τον άνθρωπο.

Πρόκειται για ένα θεσμό για την προβολή και προώθηση του ελαιοκομικού-οινοποιητικού κλάδου, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της “Ελαιοτεχνία”: Μεσογειακής έκθεσης ελαιολάδου. Στο διαγωνισμό πραγματοποιείται θα δοθούν βραβεία: Χρυσό, αργυρό, χάλκινο αριστείον, ανώτερο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο: http://eleotexnia.gr/dkotinos.html. Συγχρόνως ξεκινά η δημιουργία των Cafesophy πολυχώρων απόλαυσης καφέ.www.linkedin.com/company/cafesophy.

Αρωγός στην προσπάθεια είναι κι ο σύλλογος Φροντίδα. Ένας από τους σκοπούς του είναι η στήριξη με τρόφιμα 150 οικογενειών με παιδιά με ειδικές ανάγκες, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται επιχειρήσεις ελαιολάδου για την παραχώρηση ποσοτήτων ελαιολάδου για την ανακούφιση συμπολιτών μας. Οποιαδήποτε ποσότητα ελαιολάδου είναι αποδεκτή, από 10 λίτρα ελαιόλαδο μέχρι όποια ποσότητα επιθυμεί κάθε επιχείρηση. Οι επιχειρήσεις που θα αποφασίσουν την διάθεση ελαιολάδου θα έχουν έξτρα προβολή μέσα από ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί κατά τις μέρες λειτουργίας της έκθεσης.

Για αυτό θέμα προτείνεται η επικοινωνία με την εταιρεία Ελαιοτεχνία-Eleotechnia, είτε κατευθείαν με τον πανελλήνιο σύλλογο «Φροντίδα», που αφορά πρόληψη ενημέρωση και συμπαράσταση ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση και σύνδρομο down. Ιδρύθηκε το 2008 στον Πειραιά με σκοπό να προσφέρει κοινωφελές έργο στις οικογένειες που καταφεύγουν στην αναζήτηση βοήθειας λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν, με την ενεργοποίηση των ίδιων των γονιών των «παιδιών με ιδικές ικανότητες».

Ο Σύλλογος «Φροντίδα» είναι αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Υγείας και από το πρωτοδικείο με αριθ. 7483/2008 και με ΦΕΚ. 1997/Β/2013. Διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη Νομαρχία Πειραιά.

«Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι ούτε κοινωνικοί παραβάτες, ούτε απόβλητοι, αλλά άνθρωποι που αποκλίνουν από έναν ιδεατό τύπο «μέσου ανθρώπου» Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε προκατάληψη, κοινωνική ανισότητα, στάση απόρριψης και εμπαιγμού, απέναντι στα άτομα με αναπηρία, κοντά όμως στην ανάδειξη και στήριξη των αυτονόητων ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, την μόρφωση, την υγεία, την εργασία, τη ζωή», λέει από τη «Φροντίδα».

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ: 2107568888 [email protected]    www.eleotexnia.gr
Τηλ: 2104908631, 2117205287 [email protected]   www.frodida.gr

             

 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις