Τουριστική έκθεση Σμύρνης: Ελλάδα – Τουρκία πιο κοντά

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σμύρνης, που πραγματοποιήθηκε  από τις 5 έως τις 8 Δεκεμβρίου, δήλωσε παρών κι ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), μέσω του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Γεώργιου Τσαμασλή και του Αναπληρωτή προέδρου Αριστοτέλη Θωμόπουλου, ενώ σημαντική εκπροσώπηση υπήρξε κι από άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως από τα νησιά μας.

Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες τουριστικές εκθέσεις, που προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Οι κ.κ. Τσαμασλής και Θωμόπουλος σε συνέντευξη Τύπου, παρουσίασαν το προφίλ της Θεσσαλονίκης σε Τούρκους δημοσιογράφους, ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Σμύρνη, πραγματοποίησαν συναντήσεις με φορείς της περιοχής, με σκοπό να διερευνήσουν το ενδιαφέρον προσέλκυσης Τούρκων επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη, το οποίο, όπως διαπίστωσαν είναι αυξημένο.

Επιπλέον, κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο πόλεων.

Το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου παραμένει βασικός στόχος της ελληνικής πλευράς, αφού η αστική τάξη της Τουρκίας, παρά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, ενδιαφέρεται ν΄αναπτύξει περαιτέρω τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Παρά ταύτα το θέμα της βίζας λόγω και της συνθήκης Σένγκεν, παραμένει ένα μεγάλο αγκάθι, για την είσοδο Τούρκων επισκεπτών στη χώρα μας και μόνο σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου υπάρχει η δυνατότητα για ολιγοήμερη παραμονή.



 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις