Ελληνογερμανική Συνάντηση στην FΟΟD EXPO  2014

Η Γερμανία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές για τα ελληνικά Τρόφιμα και Ποτά. Οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των εξαγωγών του κλάδου στην αγορά αυτή θα εξεταστούν σε ημερίδα που διοργανώνεται στα πλαίσια της FΟΟD EXPO σε συνεργασία με το Γερμανό-Ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο (DHW). Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα παραστούν 20 αγοραστές μεγάλων αλυσίδων retail, wholesale και foodservice της Γερμανικής αγοράς και διακεκριμένοι δημοσιογράφοι γεύσης. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 15 Μαρτίου και στα πλαίσιά της σημαντικοί buyers θα αναλύσουν τα ζητούμενα της αγοράς τους, προκειμένου να συνεργαστούν με Ελληνικές προμηθευτικές εταιρείες.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι νέες τάσεις της Γερμανικής αγοράς γύρω απ' την κατανάλωση τροφίμων & ποτών, αλλά και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα ελληνικά προϊόντα για να εισαχθούν σ’ αυτήν την αγορά.

Δυναμική συμμετοχή θα έχει και ο Γερμανικός Ομοσπονδιακός Σύνδεσμος Γαστρονόμων, Ξενοδοχείων και Εστίασης, ο οποίος σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και τον DHW θα δρομολογήσουν ένα σημαντικό πρόγραμμα πιστοποίησης των ελληνικών εστιατορίων στη Γερμανία, με το σήμα ποιότητας “Ελληνικής Μεσογειακής Κουζίνας”.

Στην ημερίδα, που τελεί επίσης υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, θα παραστεί και εκπρόσωπος του ISF (International Food Standard) ή αλλιώς του Γερμανικού Οργανισμού Πιστοποίησης Εισαγόμενων προϊόντων, ενώ θα κληθεί να μιλήσει και ο κ. Τρύφωνας Κολιτσόπουλος, διοικητικό στέλεχος του DHW. Θέμα της εισήγησής του, “Το marketing και η συσκευασία των ελληνικών προϊόντων, όχημα για τη μεγαλύτερη διείσδυση στη γερμανική αγορά”. Το παρών επίσης θα δώσουν ως ομιλητές και στελέχη εταιριών που θα αναλύσουν θέματα lοgistics και διεθνών μεταφορών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις