Barrel:  Φωτοβολταϊκά σε βαρέλια πετρελαίου

Η ιταλική startup Barrel έχει αναπτύξει ένα ηλιακό κιτ για απομακρυσμένες περιοχές και ζώνες συγκρούσεων που μπορεί να συσκευαστεί σε τυπικά βαρέλια πετρελαίου.

Πουλά τη λύση σε τυπικές συσκευασίες που αποτελούνται από ηλιακές μονάδες συνολικής ισχύος 6 kW, μονοφασικό υβριδικό μετατροπέα 5,6 kW και μπαταρία λιθίου 3,55 kWh.

«Αυτή τη στιγμή, η Barrel είναι παρούσα σε πολλές αγορές, με ιδιαίτερη έμφαση στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο ιδρυτής της Barrel, Matteo Villa, στο pv magazine Italia.

«Πριν από την πανδημία, εστιάζαμε στην παροχή ηλεκτρικών υπηρεσιών σε νοσοκομεία, κέντρα απομακρυσμένης φροντίδας και σχολεία. Πιο πρόσφατα, στείλαμε τα βαρέλιά μας στην Κούβα, την Ουκρανία, το Ντουμπάι και το Ομάν. Στην Αφρική, είμαστε παρόντες σε χώρες όπως το Μαρόκο, η Σενεγάλη και το Μάλι, και αναπτύσσουμε ένα νοσοκομειακό έργο στην Αγκόλα και τη Μοζαμβίκη. Η παρουσία μας επεκτείνεται επίσης στη Νιγηρία και την Γκάνα».

Στον σεισμό στην Τουρκία

Ο Βίλα είπε ότι ο Μπαρέλ εργάστηκε επίσης πρόσφατα για την υποστήριξη περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμό στην ιταλική περιοχή της Εμίλια-Ρομάνια και στην Τουρκία.

«Προτεραιότητά μας είναι πάντα να προσφέρουμε άμεσες και αξιόπιστες ενεργειακές λύσεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, βοηθώντας τις κοινότητες να ανακάμψουν και να ανοικοδομηθούν», είπε. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με διεθνείς και τοπικούς οργανισμούς για να επεκτείνουμε την υποστήριξή μας σε άλλους τομείς που χρειάζονται ενεργειακή βοήθεια».

Η εταιρεία διαθέτει μια αποκλειστική σειρά προϊόντων που χρησιμοποιεί αποκλειστικά τεχνολογίες από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες για να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες της στρατιωτικής αλυσίδας εφοδιασμού. Σύμφωνα με τη Villa, η τεράστια πρόκληση συνίσταται στην οργάνωση διαδικασιών ολοκληρωμένης διαχείρισης για αυτές τις εγκαταστάσεις και στην εξασφάλιση της συντήρησής τους.

«Κατανοούμε τη σημασία των εξαρτημάτων που προέρχονται από αυτήν τη βιομηχανία και διασφαλίζουμε ότι τα προϊόντα μας πληρούν αυστηρά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας», δήλωσε ο Villa. «Χάρη στη συνεργασία μας με αξιόπιστους Ευρωπαίους και Αμερικανούς προμηθευτές, είμαστε σε θέση να παρέχουμε ενεργειακές λύσεις υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των στρατιωτικών οργανισμών».

Στόχος της Barrel δεν είναι μόνο να παρέχει τεχνολογία, αλλά και να προσφέρει ολοκληρωμένη συμβουλευτική για την ανάπτυξη διαδικασιών που εγγυώνται τη συνέχεια της παραγωγής ενέργειας κατά τη διάρκεια των δεκαετιών σε ΜΚΟ που διαχειρίζονται χιλιάδες ενεργειακά σημεία.

πηγη: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις