Leader: Κονδύλια 1 εκ. ευρώ σε δήμους του νομού Λάρισας

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.076.762,26 ευρώ σε δήμους και φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ενέκρινε η Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος Leader (Ε.Δ.Π.) που συνεδρίασε σήμερα στην Ελασσόνα, υπό την πρόεδρο – αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, παρουσία των μελών της κ.κ Β. Λέτσιου, Ν. Καψάλη και Δημ. Οικονόμου.

Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν σε δήμους έργα συνολικού προϋπολογισμού 721.164,33 ευρώ ως εξής:

Δήμος Αγιάς: 158.000 ευρώ, για «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου των σχολείων για την εξυπηρέτηση εκδηλώσεων στις Τ.Κ. Σκήτης και Σκλήθρου»,

Δήμος Κιλελέρ: 213.960,68 ευρώ, για «Δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης»,

Δήμος Τεμπών: 234.000 ευρώ, για «Χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων Δ.Δ. Αιγάνης»

Δήμος Φαρσάλων: 115.203,65 ευρώ, για «Σήμανση αξιοθέατων και μνημείων του Δήμου Φαρσάλων», « Προβολή συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Φαρσάλων – δημιουργία λευκώματος και χάρτη», «Αναβάθμιση - διαμόρφωση ενός υφιστάμενου μονοπατιού στη θέση "Κάστρο" της Τ.Κ. Καλλιθέας του Δήμου Φαρσάλων», «Διαμόρφωση υφιστάμενου μονοπατιού στη θέση “Χαϊδάρια” της Δ.Κ. Φαρσάλων του Δήμου Φαρσάλων », «Καθαρισμός και Αποκατάσταση της Παραδοσιακής Κρήνης που βρίσκεται στην Τ.Κ. Ζωοδόχο Πηγή του Δήμου Φαρσάλων και του περιβάλλοντος χώρου της ».

Παράλληλα, εγκρίθηκε και το ποσό των 279.627, 93 ευρώ, που θα δοθεί για την ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων ανάδειξης και διατήρησης της τοπικής κληρονομιάς, καθώς και τη στήριξη πολιτιστικών φορέων για μικρής κλίμακας υποδομή, όπως προμήθεια εξοπλισμού κ.α.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις