Προθεσμία μέχρι 11/6 για δηλώσεις ζημίας στον ΕΛΓΑ

Μέχρι και τις 11 Ιουνίου δίνει δίνει προθεσμία ο ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τη θεομηνία του Σαββάτου (26/5), παραγωγούς για να καταθέσουν στους ανταποκριτές των δημοτικών διαμερισμάτων όλης της Ελλάδας τις δηλώσεις ζημιάς, έχοντας μαζί τους και το τοπογραφικό του αγροτεμαχίου (με 13 ψηφία). Το κόστος της δήλωσης υπολογίζεται στο 1 ευρώ το στρέμμα για τις εκτατικές καλλιέργειες και στα 2 ευρώ για τα αμπέλια.

Ο ΕΛΓΑ αφού καταγράψει τις ζημιές με επιτόπιους ελέγχους, θα τις ομαδοποιήσει ανά καλλιέργεια, δίνοντας προτεραιότητα σε σιτάρι και ψυχανθή και εν συνεχεία στο βαμβάκι. Όσον αφορά την επανασπορά που πιθανότατα επιλέξει ο παραγωγός, αυτή θα γίνει με δική του ευθύνη και οπωσδήποτε μέχρι 10 Ιουνίου.

Κιλελέρ
Ειδικότερα στο Δήμο Κιλελέρ, που έγιναν οι περισσότερες καταστροφές, η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ζημίας στους κατά τόπους ανταποκριτές θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουνίου, του ΕΛΓΑ από τους αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τη θεομηνία του περασμένου Σαββάτου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου. Η παραλαβή των δηλώσεων γίνεται στα εξής σημεία:
-Για τις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Πλατυκάμπου (πλην της Χάλκης), Κιλελέρ και Αρμενίου στο Δημοτικό Κατάστημα Πλατυκάμπου.
-Για την Κοινότητα Χάλκης στο Κοινοτικό Κατάστημα Χάλκης.
-Για τις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας στο παλαιό Δημαρχείο Νίκαιας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις