Με εισοδηματικά κριτήρια θα αποζημειωθούν οι μαστιχοπαραγωγοί
«Προϊόν- σύμβολο» χαρακτήρισε τη μαστίχα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεόδωρος Σαρρής και όπως είπε η Πολιτεία οφείλει να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.
 
Επικεφαλής κλιμακίου που βρίσκεται στη Χίο προκειμένου να προχωρήσει η καταγραφή και αποτίμηση των καταστροφών στους παραγωγούς από την φωτιά της 18ης Αυγούστου, ο κ. Σαρρής διευκρίνισε ότι όσοι παραγωγοί έχουν κάνει δήλωση καλλιέργειας και τη σχετική ασφάλιση στον οργανισμό θα αποζημιωθούν άμεσα ενώ για τους υπόλοιπους θα πρέπει να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων, που γίνεται προσπάθεια ώστε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο.
 
Σχετικά με τους μαστιχοπαραγωγούς που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια και συγκεκριμένα, όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ΕΥΡΩ δικαιούνται κανονικά αποζημίωση, όσοι έχουν εισόδημα από 12.000 έως 45.000 ΕΥΡΩ δικαιούνται κρατική επιχορήγηση, ενώ αυτοί που έχουν εισόδημα μεγαλύτερο των 45.000 ευρώ δεν δικαιούνται ούτε αποζημίωση, ούτε επιχορήγηση.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις