Ζωοτροφή «ΕΝΖΩ»

Η ενσιρώμενη νωπή πούλπα εσπεριδοειδών, ΕΝ.ΖΩ., είναι εξαιρετική τροφή για όλα τα μηρυκαστικά .

  • Είναι μια απολύτως φυσική ζωοτροφή πολύ εύγευστη, με ευχάριστο άρωμα και άριστα επίπεδα σε εύπεπτες ίνες με αποτέλεσμα να γίνεται άμεσα αποδεκτό από τα ζώα.
  • Λόγω της μεγάλης ενεργειακής πυκνότητάς της και κυρίως της υψηλής πεπτικότητας της οργανικής ουσίας της πούλπας (περίπου 87%) παρουσιάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των συμπυκνωμένων ζωοτροφών. Έτσι η προσθήκη της στο σιτηρέσιο έχει σαν αποτέλεσματην αύξηση τόσο στο γάλα ,όσο και στη λιποπεριεκτικότητα του γάλακτος, αλλά και σε μυϊκό ιστό για τα ζώα πάχυνσης.
  • Λόγω των βιοφλαβονειδών που περιέχει το πορτοκάλι βοηθάει στην υγεία των ζώων ,κάτι που γίνετε γρήγορα αντιληπτό από τον κτηνοτρόφο
  • Έχει άριστη σχέση ποιότητας – τιμής, γιατί η οικονομία με ταυτόχρονη μέγιστη απόδοση είναι το ζητούμενο για τον σύγχρονο κτηνοτρόφο.

Το προϊόν είναι διαθέσιμο σε Σακιά των τριάντα (30) κιλών ,σε ΒigΒags των 500 κιλών και σε ΒigΒags του ενός τόνου και είναι διαθέσιμο όλο τον χρόνο(ο κτηνοτρόφος προμηθεύεται μόνο όταν χρειάζεται ζωοτροφή) .Προστίθεται στο σιτηρέσιο έως το 1,5% του σωματικού βάρους του ζώου

 

Σημ.Τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές έχουν στραφεί σε έναν υγιεινότερο τρόπο διατροφής, αναζητώντας τρόφιµα απαλλαγµένα από βλαβερές για τον ανθρώπινο οργανισµό ουσίες. Σαν αποτέλεσµα, η επιστημονική κοινότητα αναζητά διαφορετικές πρόσθετες ύλες ζωοτροφών οι οποίες θα προάγουν την υγεία των ζώων (για παράδειγμα τα αιθέρια έλαια αρωµατικών φυτών, τα αντιοξειδωτικά, τα προβιοτικά, οι βιταµίνες, τα αμινοξέα, τα ιχνοστοιχεία και τέλος τα υποπροϊόντα της αγρο-         βιοµηχανίας), αντικαθιστώντας τα συµβατικά αντιβιοτικά, ενώ παράλληλα θα επηρεάζουν θετικά τα κτηνοτροφικά προϊόντα και κατ’ επέκταση την υγεία του               ανθρώπου. Για παράδειγμα, η σύσταση των λιπαρών οξέων του γάλακτος και του κρέατος έχουν αντίκτυπο στην υγεία του ανθρώπου. Το χρώµα του κρέατος αποτελεί      σηµαντικό κριτήριο για τους καταναλωτές κατά την αγορά, ενώ το άρωµα και η τρυφερότητα αξιολογούνται αργότερα κατά την διάρκεια της κατανάλωσης αυτού (Chilliard   al., 2000).

 

Η τυπική της χημική ανάλυση φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

 

                              Παράμετρος

Μονάδες

Μέση Τιμή

Πτητικά και Υγρασία (water % volatile)

g/100g

(68-74)%

Ξηρά Ύλη (dry matter)

g/100g

30

Πρωτεΐνες (crude protein)

% DM

8 – 10

Ολικές ίνες (crude fibre)

% DM

15

Ινώδεις ουσίες ουδέτερου διαλύματος απορρυπαντικών (NDF)

% DM

21

Ινώδεις ουσίες όξινου διαλύματος απορρυπαντικών (ADF)

% DM

16

Ολική ενέργεια (Gross Energy)

MJ / kg DM

16.0

Πεπτικότητα οργανικών για μηρυκαστικά (OMD)

%

87

Πεπτικότητα ενέργειας για μηρυκαστικά (ED)

%

83

Πεπτή Ενέργεια (DE)

MJ / kg DM

15

Μεταβολισμένη Ενέργεια (ME)

MJ / kg DM

12,5

Ασβέστιο (Ca)

g / kg DM

13

Φώσφορος (P)

g / kg DM

1.0

Ολικά Λιπαρά
.
Κεκορεσμένα:
(Λαουρικό Παλμιτικό)
Μονοακόρεστα
Πολυακόρεστα
Σύνολο ω3
Σύνολο ω6

g/100gr
.
.
.
% των
Λιπαρών

0,4
.
.
81,91
9,8
8,29
2,96
5,32

Επίσης περιέχει Σάκχαρα, Βιταμίνη Α και Βιταμίνη Ε και πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών.
Προϊόν Ελεύθερο Αφλατοξινών Β1, Β2, Ε1, Ε2.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις