Το Κτήμα Γκλίναβος στα “ΒορΟινά” 2014



Στ’ αρώματα και στις σπάνιες ποικιλίες της φημισμένης αμπελουργικής ζώνης ΠΟΠ Ζίτσας Ιωαννίνων, σ’ ένα νοσταλγικό οινικό αλλά και γαστρονομικό ταξίδι προσκαλεί το Κτήμα Γκλίναβος, συμμετέχοντας και φέτος στα “ΒορΟινά”.

Η ιστορία του Κτήματος Γκλίναβος ξεκινά, όταν ο εμπνευστής του Λευτέρης Γκλίναβος αποφασίζει να ξενιτευτεί και να σπουδάσει οινολογία και αμπελουργία στο Bordeaux (Μπορντό).

Στην ετήσια διοργάνωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου (12.00-18.00 για επαγγελματίες και 18.00-22.00 για το οινόφιλο κοινό) στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια (Αίθουσα Grand Ballroom), οι λάτρεις του καλού κρασιού θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της απόλαυσης του οίνου και να δοκιμάσουν τα κρασιά του Κτήματος Γκλίναβος, που δημιουργήθηκε το 1978.

Οι οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία  να γνωρίσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω απ΄ αυτά τα κρασιά και να συζητήσουν μαζί τους για την οινική παράδοση της περιοχής, για τις εκλεκτές τοπικές και ξένες ποικιλίες της ή τις ξεχασμένες που αναβιώνουν.

Τις παλιές και  νέες δημιουργίες του Κτήματος Γκλίναβος οι  οινόφιλοι μπορούν να τις απολαύσουν και στο πλαίσιο της “ΒορΟινής” εβδομάδας. Κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις με θεματικές βραδιές, εμπλουτισμένες οινικές λίστες και ειδικά μενού σε επιλεγμένα αθηναϊκά wine bars και εστιατόρια.

Με αφορμή τα φετινά 10α γενέθλια των “ΒορΟινών” έχουν προγραμματιστεί: σεμινάρια για οινόφιλους και επαγγελματίες από καταξιωμένους οινολόγους και οινοχόους, μαθήματα μαγειρικής με γνωστούς σεφ, εργαστήρια γεύσης, παρουσιάσεις οινοπαραγωγών που θα μας μυήσουν οι ίδιοι στα μυστικά των κρασιών τους.

Παρουσίαση του Κτήματος Γκλίναβος στο wine bar Αγία Φιάλη

Με μια βραδιά, όπου οι γεύσεις έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και το κρασί με το φαγητό δένουν αρμονικά, ξεκινά η “ΒορΟινή” Εβδομάδα για το Κτήμα Γκλίναβος. Οι σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες του που εντυπωσιάζουν χάρη στον ιδιαίτερο χαρακτήρα, τη ντελικάτη και φινετσάτη γεύση τους έχουν την τιμητική τους την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου.
Το κάθε κρασί μάλιστα θα συνοδεύεται από ένα πιάτο που θα δημιουργήσει ο σεφ του wine bar «Αγία Φιάλη», ειδικά για αυτή τη βραδιά και με στόχο την απόλυτη αρμονία αρωμάτων και γεύσεων.

Μία μοναδική ευκαιρία για τους οινόφιλους να δοκιμάσουν τοπικές ηπειρώτικες ποικιλίες, όπως Ντεμπίνα, Βλάχικο, Μπεκάρι και πολλά ακόμα υψηλής ποιότητας κρασιά. Να γνωρίσουν τους ανθρώπους του Κτήματος, να συζητήσουν μαζί τους, αλλά και να μυηθούν από την οινολόγο Χρυσούλα Κυριακοπούλου στα μυστικά του food pairing.

Αγία Φιάλη (Πανόρμου 115α, Αθήνα) / 21:00-23:00 / Τιμή κατ΄ άτομο: 17 ευρώ (5 κρασιά και 5 πιάτα) / Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 6981032 & 6970235667, www.voroina.gr

Το Primus - Zίτσα ανοίγει τη βραδιά στο F+W στο Κολωνάκι

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και ενόψει των “ΒορΟινών”, το Primus - Zίτσα του Κτήματος Γκλίναβος ανοίγει τη βραδιά ενός εξαιρετικού δείπνου με μενού που θα επιμεληθεί ο Γάλλος σεφ Ολιβιέ Καμπανά, στο γνωστό wine restaurant F+W. Μια ξεχωριστή πρόταση με σπάνιες βορειοελλαδίτικες ποικιλίες και σεμινάριο από τη Χρυσούλα Κυριακοπούλου. F+W (Ξενοκράτους 49, Κολωνάκι) / 20:00-23:00 / Τιμή κατ΄ άτομο: 40 ευρώ / Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 7211146

“Μόνο Βοροινά” παρέα με το Poeme Brut στο εστιατόριο Μono  

    
Για τη 10η επέτειο των “ΒορΟινών”, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, το εστιατόριο Μono έχει ετοιμάσει ένα ειδικό μενού πέντε πιάτων που επιμελήθηκε ο σεφ Βασίλης Βασιλείου. Κάθε πιάτο θα συνοδευθεί από ένα διαφορετικό κρασί, οινοπαραγωγών που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση. Ανάμεσά τους φυσικά και το Κτήμα Γκλίναβος που συμμετέχει με το Poeme Brut.
Ο σομελιέ Ηλίας Αναπλιώτης επέλεξε κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες ετικέτες του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα και τις συνδύασε ιδανικά με τις γεύσεις του μενού. Μια “ΒορΟινή” βραδιά που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Mono (Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4Γ, Πλάκα) / 20:00-23:00 / Τιμή κατ΄ άτομο: 30 ευρώ / Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 3226711

Χρήσιμοι σύνδεσμοι: www.glinavos.gr & www.voroina.gr
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις