Ενδιαφέρον για το κρητικό ελαιόλαδο

Μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφεται το τελευταίο διάστημα για ελαιόλαδα από τα Χανιά και την Κρήτη από εμπορικούς αντιπροσώπους από Ελλάδα και εξωτερικό.

Σύμφωνα με στοιχεία από τα ελαιουργεία η μειωμένη παραγωγή σε Ισπανία και Ιταλία έχει αναζωπυρώσει το ενδιαφέρουν για το κρητικό ελαιόλαδο.

Το αυξημένο ενδιαφέρον έχει ανεβάσει και την τιμή για τον παραγωγό με το "έξτρα παρθένο" με οξύτητα 0,3, από 4,60 ευρώ έως και 4,90 ευρώ το κιλό.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Α.Σ. Παλαιών Ρουμάτων, Γιώργος Μοτάκης «αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ καλή ζήτηση ελαιολάδου σε όλες του τις βαθμίδες.  Στο "έξτρα παρθένο" ελαιόλαδο υπάρχει ενδιαφέρον και προφανώς όταν είναι πολύ καλά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και η οξύτητα του "πιάνει" πολύ καλή τιμή. Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον και για το απλά "παρθένο" ελαιόλαδο (οξύτητας 0,9 έως 2) γιατί με αυτά τα λάδια μπορούν να κάνουν προσμίξεις» και πρόσθεσε «Επίσης έχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση και το βιομηχανικό – "λαμπάντε"- από 3 οξύτητα και πάνω που πηγαίνει στη βιομηχανία».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις