Ένα νέο έξυπνο drone για τη γεωργία κυκλοφόρησε στην Κίνα

Η XAG Co Ltd, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αγροτικών drone στην Κίνα, παρουσίασε μια σειρά από έξυπνα αγροτικά προϊόντα και τα σενάρια εφαρμογής τους κατά τη διάρκεια του ετήσιου τεχνολογικού συνεδρίου της, με στόχο να παρέχει περισσότερες λύσεις για τη διευκόλυνση της μη επανδρωμένης γεωργικής παραγωγής.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πρόσφατα λανσαρισμένες έξυπνες γεωργικές συσκευές έχουν επιτύχει επαναστατικές καινοτομίες στην αυτόνομη οδήγηση, τον δομικό σχεδιασμό, την επιστήμη των υλικών και την ευφυή κατασκευή.

"Έχουμε όχι μόνο βελτιώσει την απόδοση, την αξιοπιστία και τη φιλικότητα προς το χρήστη των προϊόντων, αλλά και μειώσει το κόστος παραγωγής και χρήσης, επιτρέποντας σε περισσότερους γεωργικούς παραγωγούς να επωφεληθούν από την ευκολία που φέρνουν οι τεχνολογίες", δήλωσε ο Peng Bin, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της XAG.

Ο Πενγκ έκανε τις παρατηρήσεις αυτές κατά τη διάρκεια του τεχνολογικού συνεδρίου της εταιρείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Γκουανγκζού, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, τη Δευτέρα.

Με βάση τα διαφορετικά σενάρια εφαρμογών και τις ποικίλες ανάγκες των χρηστών, η XAG παρουσίασε τη νέα γενιά αγροτικών drones, τα P150 και P60, τα οποία έχουν υποστεί ολοκληρωμένες αναβαθμίσεις στον έλεγχο πτήσης, τον δομικό σχεδιασμό, τα συστήματα εργασιών και τα συστήματα ισχύος, επιτρέποντάς τους να έχουν υψηλότερη επιχειρησιακή απόδοση, πιο ευέλικτες μεθόδους ελέγχου και χαμηλότερο κόστος χρήσης.

Το πολυαναμενόμενο αγροτικό drone P150 έχει τέσσερις κύριες λειτουργίες - ψεκασμό, σπορά, μεταφορά και εναέρια τοπογράφηση, καθιστώντας το κατάλληλο για διάφορα επιχειρησιακά σενάρια, σύμφωνα με την εταιρεία.

Με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 70 κιλών, μέγιστο ρυθμό ροής ψεκασμού 30 λίτρα ανά λεπτό και μέγιστη ταχύτητα σποράς και μεταφοράς υλικών 280 κιλά ανά λεπτό, το P150 θέτει νέα σημεία αναφοράς για τα γεωργικά drones όσον αφορά τις επιχειρησιακές επιδόσεις, δήλωσε η εταιρεία.

Για την αποτελεσματική επίλυση των επιχειρησιακών προκλήσεων στη διαδικασία της γεωργικής καλλιέργειας, η XAG έχει επίσης λανσάρει το σύστημα αυτόματου πιλότου APC2 για γεωργικά μηχανήματα.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων δείχνουν ότι το συνολικό ποσοστό εκμηχάνισης της καλλιέργειας καλλιεργειών στην Κίνα έχει φθάσει το 72%, με πάνω από 20 εκατομμύρια τρακτέρ στη χώρα και ισχυρή αύξηση των μεσαίων και μεγάλων τρακτέρ.

"Ωστόσο, με την απώλεια αγροτικών εργατών, έχει γίνει όλο και πιο δύσκολο για τους αγρότες να προσλάβουν έμπειρους χειριστές γεωργικών μηχανημάτων. Επιπλέον, πολλοί χειριστές αισθάνονται επίσης εξαντλημένοι λόγω των μονότονων και επαναλαμβανόμενων καθηκόντων οδήγησης", δήλωσε ο Peng.

Με την υποστήριξη της πλοήγησης υψηλής ακρίβειας του Beidou, η νέα γενιά του συστήματος ελέγχου γεωργικών μη επανδρωμένων οχημάτων APC2 της εταιρείας ενισχύει τα παραδοσιακά γεωργικά μηχανήματα με ακριβείς και αποτελεσματικές δυνατότητες αυτοματοποίησης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις