Η τρόικα χώθηκε στο κρεβάτι μας

Δηλητήριο για τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων αποδεικνύεται η οικονομική κρίση, όπως δείχνουν όλες οι έρευνες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας εν καιρώ μνημονίου άνδρες και γυναίκες έχουν επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό, που αγγίζει  ως και το 50%, από την οικονομική κρίση τόσο στην σεξουαλική τους ζωή και στη συχνότητα των επαφών τους όσο και στο επίπεδο της ποιότητας της σχέσης τους.
Μάλιστα όσο περνά ο καιρός τα δυο φύλα επηρεάζονται ακόμη περισσότερο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γυναίκες δείχνουν ακόμα πιο ευάλωτες απέναντι στις επιπτώσεις που φέρει η κρίση στη ζωή τους και κυρίως στην ικανοποίηση που λαμβάνουν από τη σχέση τους, είτε σε συναισθηματικό είτε σε σεξουαλικό επίπεδο χωρίς όμως να παρατηρούνται σημαντικές διαφορές στα δύο φύλα.
Οι άντρες βιώνουν την απόρριψη κι αισθάνονται θυμωμένοι ή και αδύναμοι ν΄ αντιδράσουν και ν΄ ανταποκριθούν στο κοινωνικό στερεότυπο, που τους θέλει κουβαλητές του σπιτιού.
Το αποτέλεσμα της καθημερινότητας δείχνει ότι είναι «λίγος» στην εκπλήρωση αυτού του βασικού του ρόλου γεγονός που τον οδηγεί συχνά στην παραίτηση με συμπτωματολογία κατάθλιψης και αγχωδών διαταραχών. Είναι αναπόφευκτο να επηρεάσει τη διάθεση και αυτοεκτίμησή του με άμεσο αντίκτυπο και στη σεξουαλική του επιθυμία.
Η αύξηση των σεξουαλικών δυσλειτουργιών στα δύο φύλα είναι εμφανής στα δύο τελευταία χρόνια που η οικονομική κρίση είναι αυτό που απασχολεί τον μέσο Έλληνα. Η διαφορά αυτή δεν είναι μόνο ποσοτική, δηλαδή στο ποσοστό που οι άνδρες αντιμετωπίζουν κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα αλλά και ποιοτική, στον τύπο δηλαδή της σεξουαλικής δυσλειτουργίας, με τα προβλήματα μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας να αυξάνονται.
 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις