Γρίπη των πτηνών: Πέθανε 73χρονη Κινέζα

Ένα ακόμη θύμα ανακοινώθηκε σήμερα στην Κίνα από τον ιό Η10Ν8 της γρίπης των πτηνών, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), με την διευκρίνιση ότι πρόκειται για το πρώτο γνωστό κρούσμα του ιού αυτού στον άνθρωπο.

Η  73χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από τον ιό στις 6 Δεκεμβρίου, έξι ημέρες αφού προσβλήθηκε από την νόσο.
Ο ιός αυτός έχει εντοπιστεί από το 1965 σε πτηνά σε τουλάχιστον 7 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστή η πηγή της μόλυνσης της γυναίκας αυτής, επεσήμανε ο ΠΟΥ, αν και όπως είναι γνωστό τον ιό αυτόν φέρουν τόσο τα άγρια πουλιά, όσο και τα πουλερικά και η ασθενής είχε επισκεφθεί μια αγορά πτηνών 4 ημέρες προτού νοσήσει.

Τα  μέλη της οικογένειάς της γυναίκας που πέθανε κι άλλοι άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε επαφή δεν εκδήλωσαν συμπτώματα της νόσου, πρόσθεσε ο ΠΟΥ, τονίζοντας επιπλέον ότι δεν εντοπίστηκαν στην περιοχή παρόμοια κρούσματα.

Πάντως, για την ώρα δεν υπάρχουν στοιχεία για μια μετάδοση του στελέχους του ιού, σύμφωνα με τις Αρχές. Πλέον, διεξάγεται έρευνα για το κρούσμα του Η10Ν8 και έχουν ενταθεί τα μέτρα επίβλεψης για τον εντοπισμό και τον έλεγχο των λοιμώξεων, σύμφωνα πάντα με τον ΠΟΥ.

 Πηγή: Megatv
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις