Με την «βούλα» πλέον το υπουργείο Γεωργίας στην Κυβερνητική Επιτροπή

 

Με την «βούλα» πλέον το υπουργείο Γεωργίας στην Κυβερνητική Επιτροπ
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 151/Α/19-7-2012 η με αριθμό 20/18-7-12 πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία ανασυνθέτεται η Κυβερνητική Επιτροπή, με την συμμετοχή, για πρώτη φορά, και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επίσης, με την ίδια απόφαση καθορίζονται και οι αρμοδιότητές της.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την εν λόγω πράξη, στην Κυβερνητική Επιτροπή μετέχουν ο Πρωθυπουργός, ως πρόεδρος και ως μέλη οι Υπουργοί:
Εξωτερικών,
Οικονομικών,
Εθνικής Άμυνας,
Εσωτερικών,
Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,
Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
Επικρατείας
Στην Κυβερνητική Επιτροπή μετέχουν, χωρίς δικαίωμα ψήφου, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού, εφόσον υπάρχουν. Μετέχουν επίσης χωρίς δικαίωμα ψήφου και όσα άλλα μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί καλούνται κάθε φορά από τον Πρωθυπουργό. Καθήκοντα Γραμματέα της ΚυβερνητικήΗ Κυβερνητική Επιτροπή, ενεργώντας στο πλαίσιο των αποφάσεων και κατευθύνσεων του Πρωθυπουργού και του Υπουργικού Συμβουλίου, λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, παρακολουθεί και συντονίζει την εφαρμογή των αποφάσεών της και των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου από τα μέλη της Κυβέρνησης και ζητά και λαμβάνει αποφάσεις για τα θέματα που παραπέμπει σ’ αυτήν ο Πρωθυπουργός.Επί του θέματος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε: «Με την απόφαση αυτή του Πρωθυπουργού αναγνωρίζεται ο επιτελικός ρόλος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και γίνεται πράξη η προτεραιότητα της κυβέρνησης για στήριξη της πρωτογενούς παραγωγήςΜε τη συμμετοχή του ΥΠΑΑΤ στην λήψη αποφάσεων από την Κυβερνητική Επιτροπή διασφαλίζεται η πιο ουσιαστική αντιμετώπιση θεμάτων και η πρόληψη προβλημάτων που αφορούν τον τομέα της γεωργίας και της υπαίθρου γενικότερα, επειδή η λύση των προβλημάτων άπτεται και αρμοδιοτήτων άλλων υπουργείων που συμμετέχουν στην Κυβερνητική Επιτροπή».
 
Για το πλήρες κείμενο της απόφασης, σε pdf μορφή, πιέστε εδώ:
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις