Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 21 φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται

Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 21 φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι πρώτοι 21 φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται. Όπως σημειώνεται, οι συγχωνεύσεις ή καταργήσεις έγιναν σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν αποτελούν «οδηγό» για την ευρύτερη αναδιάρθρωση του Δημοσίου. Όπως τονίζεται, «καμία υπηρεσία πραγματικά παρεχόμενη προς τον πολίτη δεν παύει να παρέχεται».
Οι 21 φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται αποτελούνται από 213 νομικά πρόσωπα. Σε αυτούς απασχολούνται 5.256 εργαζόμενοι και η επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχεται σε περίπου 40 εκατ. ευρώ. Από τη διαδικασία προκύπτουν 9 ομάδες φορέων, αποτελούμενες από 34 νομικά πρόσωπα.
Στη λίστα των οργανισμών που συγχωνεύονται περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, η HELEXPO, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
Όπως διευκρινίζεται, το πλεονάζον προσωπικό δεν απολύεται αλλά μετακινείται σε θέση αντίστοιχη των προσόντων του και των αναγκών του Δημοσίου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις