Eπιχειρηματικές αποστολές στην Ινδία στους τομείς Περιβάλλοντος

Eπιχειρηματικές αποστολές στην Ινδία στους τομείς Περιβάλλοντος, Βιοτεχνολογίας, Ενέργειας, Μεταφορών, Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2012
Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα European Business and Technology Centre (EBTC) διοργανώνει το φθινόπωρο 4 αποστολές Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων με σκοπό να διευκολύνει την είσοδό τους στην σταθερά αναπτυσσόμενη Ινδική αγορά. Οι αποστολές αφορούν εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς  του περιβάλλοντος, της βιοτεχνολογίας, της ενέργειας και των μεταφορών και διοργανώνονται στο πλαίσιο μεγάλων διεθνών Εκθέσεων και Επιχειρηματικών Φόρουμ στα οποία θα συμμετάσχουν πολλές εταιρίες της Ινδίας αλλά και από άλλες χώρες της Ασίας.

Το EBTC, που αποτελεί εργαλείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναλαμβάνει και διευκολύνει τη δικτύωση με τις ινδικές εταιρίες, τον έγκαιρο εντοπισμό κατάλληλων εταιριών για τον προγραμματισμό συναντήσεων καθώς και την οργάνωση επισκέψεων στην έδρα των τοπικών επιχειρήσεων ενώ προσφέρει και εξατομικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης για είσοδο στην ινδική αγορά.

Ο ΣΕΒ, ως ανταποκριτής του EBTC για την Ελλάδα, έχει αναλάβει την προβολή του προγράμματος στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και τον συντονισμό της παρουσίας των ενδιαφερομένων. Οι ελληνικές εταιρίες που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για έργα υποδομών, διαχείρισης και ανάπτυξης που προγραμματίζει η Κυβέρνηση της χώρας και οι τοπικές Αρχές, να παρουσιάσουν προτάσεις και τεχνολογικές εφαρμογές που οι ίδιες έχουν αναπτύξει και να διερευνήσουν τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε διάφορα projects. Επίσης, κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων θα έχουν την ευκαιρία να εντοπίσουν αξιόπιστους εταίρους, να συζητήσουν και να διερευνήσουν δυνατότητες για νέες συνεργασίες και δραστηριότητες.

Οι αποστολές που διοργανώνονται είναι:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: 29-31 Οκτωβρίου 2012, Ν. Δελχί

Πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Συνεδρίου “India Water Impact Summit 2012: Managing Ganga and other water bodies”, στο οποίο θα παρουσιασθούν οι ανάγκες σε υποδομές και σε σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις για τον περιορισμό της ρύπανσης του ποταμού Γάγγη και άλλων υδάτινων πόρων της Ινδίας που αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα της χώρας, τόσο στις μεγάλες πόλεις όσο και σε στις περιφέρειες και απομακρυσμένες περιοχές. 

Απευθύνεται σε εταιρίες που παρέχουν τεχνολογίες και υπηρεσίες περιβάλλοντος και διαχείρισης αποβλήτων (ενδεικτικά: water supply and distribution network, water quality-monitoring and trading, water in agriculture and power sectors, groundwater extraction, restoration and recharge, lake restoration, sewage disposal and wastewater treatment, solid waste management, effluent treatment for industries such as tanneries, pulp and paper, distillery, textiles, desalination technologies for river deltas).

ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: 5-9 Νοεμβρίου 2012, Bengaluru

Αφορά εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην βιοτεχνολογία, νανο-βιοτεχνολογία, βιοϊατρική, βιοφαρμακευτική, αγροτική παραγωγή, βιολογικά προϊόντα, κλπ., οι οποίες πέραν των Β2Β επαφών με αντίστοιχες τοπικές επιχειρήσεις θα επισκεφθούν και διάφορα Ερευνητικά Κέντρα και Ινστιτούτα. Ο κλάδος βιοτεχνολογίας στην Ινδία έχει παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με κέρδη 2,15 δις € το 2009-2010 και κατατάσσεται στην 3η θέση στην Ασία μετά την Κίνα και την Αυστραλία. Για την καλύτερη προετοιμασία και αποτελεσματικότητα της αποστολής, το EBTC διοργανώνει διαδικτυακή δικτύωση (Virtual Matchmaking) με ινδικές εταιρίες στο διάστημα 24-28 Σεπτεμβρίου 2012 με  στόχο να προηγηθούν προκαταρτικές επαφές και συζητήσεις με ινδικές εταιρίες μέσω ανταλλαγής e-mail ώστε με βάση το αμοιβαίο ενδιαφέρον και την ανταπόκριση ινδών εταίρων να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενες ελληνικές εταιρίες στην αποστολή του Νοεμβρίου.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: 7-9 Νοεμβρίου 2012, Ν. Δελχί

Σε αυτήν μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις με αντικείμενο σε όλες τις μορφές ενέργειας και ειδικότερα στην ηλιακή, θερμική, αιολική, υδραυλική, γεωθερμική ενέργεια καθώς και στα βιοκαύσιμα και στη βιομάζα. Γίνεται παράλληλα με την Έκθεση «6th Renewable Energy India 2012 EXPO» όπου θα παρουσιασθούν έργα ενεργειακών υποδομών και ανάπτυξης που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στην Ινδία τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα της χώρας καθώς και οι διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης. Όπως κατέδειξε και η πρόσφατη εκτεταμένη διακοπή παροχής ηλεκτρισμού στην Ινδία, οι ανάγκες σε εκσυγχρονισμό ενεργειακών υποδομών και συνδέσεων είναι μεγάλες και συνεχείς και αποτελούν κίνητρο προσέλκυσης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: 5-8 Δεκεμβρίου 2012, Ν. Δελχί

Η αποστολή απευθύνεται σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα μεταφορών καθώς και ειδικότερα σε Intelligent Transport System (ITS), vehicle technologies (EV, hybrid), fuel technologies (biofuels, hydrogen and fuel cells), transport-related air and noise emissions, urban mobility including intermediate public transport and para-transit, road safety. Παράλληλα, πέραν των επαφών, οι ελληνικές εταιρίες που θα συμμετάσχουν θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την πολιτική μεταφορών και το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο της χώρας και να έχουν επαφές με αρμόδιους κρατικούς παράγοντες.

Περισσότερα στοιχεία για κάθε μία από τις παραπάνω αποστολές και τη δήλωση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του EBTC www.ebtc.eu/events.html, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του ΣΕΒ (αρμόδιος κ. Γ. Πατσιαβός, Τ. 211 5006144, e-mail: [email protected] ).

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις