Επενδυτικά Έργα

Οι Στρατηγικές Επενδύσεις πραγματοποιούνται είτε από το Δημόσιο, είτε από ιδιώτες, είτε με συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Μία αμιγώς ιδιωτική επένδυση εντάσσεται στην διαδικασία «Επιτάχυνσης και διαφάνειας υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων»,  εφόσον το επιθυμεί ο ιδιώτης φορέας υλοποίησής της, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος για την υποβολή της σχετικής αίτησης ένταξης. Η εν λόγω επένδυση προωθείται μέσω της διαδικασίας εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και έχει την έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.).



Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου (Φ/Β) ισχύος 200 MW στην περιοχή της Πτολεμαΐδας του Νομού Κοζάνης. (Η συνολική ετήσια καθαρή παραγωγή του Φ/Β πάρκου υπολογίζεται σε 260 GWh)
ΗΛΙΑΚΟ ΒΕΛΟΣ ΕΝΑ Α.Ε.
Επένδυση στον μεταλλευτικό κλάδο. Το Έργο αποσκοπεί στην αξιοποίηση κοιτάσματος χρυσού εντός μεταλλευτικών παραχωρήσεων στο Νομό Έβρου.
Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Μ.Β.Ε.
Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της ανάπτυξης τριάντα εννέα (39) φωτοβολταϊκών (Φ/Β) πάρκων συνολικής ισχύος 131,074 MW
Δ. ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ – SOLAR CONCEPT AE – SPES SOLARIS AE
Ανάπτυξη Φωτοβολταϊκών Σταθμών Συνολικής Ισχύος 126,82 MW
ΣΙΛΣΙΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ Α.Ε.
Αιολικό Σύστημα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.) Κρήτης, με διασύνδεση στο Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Ενέργειας μέσω υποβρυχίου καλωδίου
ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.
Α.Σ.Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας – Αντλησοταμιευτικά συστήματα παραγωγής ενέργειας
ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.
Ανάπτυξη συστοιχιών αιολικών πάρκων στην Κρήτη και διασύνδεση με το ηπειρωτικό σύστημα
ELICA GROUP
Επαύξηση ισχύος του υπαχθέντος επενδυτικού σχεδίου στις διατάξεις του Ν.3894/2010, με βάση την υπ΄αριθμόν αίτηση υπαγωγής 400/11.07.11 της εταιρείας SPES SOLARIS – SOLAR CONCEPT A.E.
Spes Solaris-Solar Concept AE
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΙΣΧΥΟΣ 70 MW ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΦΟΥΡΝΙΑ, Δ.Ε. ΙΤΑΝΟΥ, Δ. ΣΗΤΕΙΑΣ, Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
SOLAR POWER PLANT LASSITHI ΕΠE
Δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού υψηλής τεχνολογίας και ισχύος 100MW στο νομό Δράμας
BRITE HELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Επένδυση στον τουριστικό κλάδο. Πρόκειται για τουριστική επένδυση στη χερσόνησο Σίδερο του Δήμου Σητείας, η οποία αφορά στη δημιουργία πολυτελών ξενοδοχείων σε συνδυασμό με ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού (γκολφ, σπα κλπ).

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις