Chipita και B&G Foods στις ΗΠΑ

Η Chipita A.E. υπέγραψε συμφωνία πώλησης των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ με την B&G Foods, Inc. H πώληση αυτή συμπεριλαμβάνει τις δραστηριότητες «Melba Toast» και «Chips», υπό τις επωνυμίες «Old London» και «New York Style», αντιστοίχως.

Η εν λόγω πώληση δεν συμπεριλαμβάνει τις δραστηριότητες της Chipita στα κρουασάν. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 4ου τριμήνου του 2012, με τίμημα 62,5 εκατ. δολάρια. Η Chipita στοχεύει σε συνεχή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στις περιοχές της Μέσης και Άπω Ανατολής. Προς το σκοπό αυτό, η επένδυση στην Τουρκία για παραγωγή κρουασάν ολοκληρώνεται εντός του 2013, και η επένδυση στην Ινδία για παραγωγή κρεμών, ολοκληρώνεται το 2012.

Επίσης, μελετά επέκταση και σε άλλες αγορές, όπως της Ινδονησίας. Όπως αναφερέται σε σχετική ανακοίνωση, «η Chipita Α.Ε. συνεχίζει για μία ακόμα χρονιά να αναπτύσσει αποτελεσματικά τις εργασίες της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και εκτιμά ότι το 2012, σε ενοποιημένη βάση, θα έχει σημαντικά υψηλότερο EBITDA και κέρδη προ φόρων, σε

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις