Στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρησεις από την ΕΕ

Στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να επεκτείνουν αποτελεσματικά τις δραστηριότητές τους στις διεθνείς αγορές προσδοκά από την ΕΕ και την ευρωπαϊκή νομοθεσία ο Αυστριακός εισηγητής του ΕΚ Paul Rübig, επισημαίνοντας ότι οι 23 εκατομμύρια μικρομεσαίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν το 99% των επιχειρήσεων και το 58% του συνολικού τζίρου στην ΕΕ και η ανάπτυξή τους αποτελεί κρίσιμη προϋπόθεση για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης και για την προσέλκυση επενδύσεων και παραγωγικών μονάδων, τονίζει σε έκθεσή του ο Αυστριακός ευρωβουλευτής του ΕΛΚ και εισηγητής του Κοινοβουλίου για τις ΜμΕ, Paul Rübig.

Η έκθεση του κ. Rübig προτείνει τη δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας που θα παρέχει στις ΜμΕ πληροφορίες για τις διεθνείς αγορές, τονίζοντας επίσης τη σημασία του προγράμματος Έρασμος για τους νέους επιχειρηματίες, το οποίο τους δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψουν ακόμα και έξω από την ΕΕ για να γνωρίσουν από πρώτο χέρι νέους τρόπους δουλειάς.

Η έκθεση εγκρίθηκε ήδη από την αρμόδια επιτροπή του ΕΚ και σύντομα θα συζητηθεί στην ολομέλεια.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις