O οργανισμός Metavallon προωθεί νέες επιχειρηματικές προσπάθειες

Τον μη κερδοσκοπικό ελληνικό οργανισμό Metavallon είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι Έλληνες της Αμερικής, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού το Γραφείο Τύπου του Ελληνικού Προξενείου στην Νέα Υόρκη  και το Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Ο οργανισμός αυτός δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης και της επιχειρηματικότητας.
Αποτελεί το πρώτο αυτού του είδους ινστιτούτο στην Ελλάδα και ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2012. Στόχος του, να υποστηρίξει επίδοξους επιχειρηματίες να υλοποιήσουν το όραμα τους και να φτάσουν στην δημιουργία επιχειρήσεων, την εξασφάλιση πόρων, αλλά και την υποστήριξη για υλοποίηση. 
Μέσω του προγράμματος με τίτλο Startup Series, ο οργανισμός θεσπίζει μια ολοκληρωμένη δομή για την επιχειρηματικότητα στα αρχικά στάδια, ενισχύει το επαγγελματικό πνεύμα σε συνεργατικό περιβάλλον, ένα πολυπόθητο στοιχείο για την πορεία προς την ανάπτυξη αλλά και στην αναζωογόνηση της οικονομίας.
Συγκεκριμένα στοχεύει στην στήριξη εταιρειών που θα γίνουν πρότυπα καινοτομίας, παραγωγικότητας, και κοινωνικής ευθύνης, αλλά και στην αύξηση των ευκαιριών  απασχόλησης για ταλαντούχους απόφοιτους πανεπιστημίων
Βασικός στόχος μετά και την πρόσφατη συνάντηση στο Ελληνικό γραφείο Τύπου στη Νέα Υόρκη, είναι η δημιουργία μιας  κοινότητας επιχειρηματιών, επαγγελματιών, και ακαδημαϊκών από την Ελλάδα και διεθνώς.


 πηγη¨ voanews
 Αθηνά Κρικέλη

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις