Θετικά μηνύματα για την ανάπτυξη στην Ελλάδα δίνει η Έκθεση "Doing Business


Η παρουσίαση της έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας «Doing Business 2013», που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Invest in Greece με την ευκαιρία της ετήσιας έκδοσης της έκθεσης αποτελεί έναν οιωνό αισιοδοξίας για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Η παρουσίαση, η οποία διεξήχθη εχθές το απόγευμα στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Τράπεζας, κύριο Augusto Lopez Claros, Director of Global Indicators & Analysis, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κου Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και πολλών εκπροσώπων του Τραπεζικού τομέα, Ξένων Πρεσβειών και παραγωγικών φορέων της χώρας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Μεγάλη είναι η σημασία που αποδίδει η έκθεση στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει η Ελλάδα, και στην έμπρακτη προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διαρκή βελτίωση των δεικτών του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος. Ο κος Augusto Lopez Claros, τεκμηρίωσε τη βελτίωση της κατάταξης της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας κατά 22 θέσεις σε σχέση με πέρυσι σε σύνολο 185 χωρών και η οποία την τοποθετεί ανάμεσα στις δέκα οικονομίες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη πρόοδο στη διευκόλυνση του επιχειρείν, υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη αυτή διαφορά οφείλεται στην εφαρμογή  ενός ευρέος προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Ο εκπρόσωπος της World Bank στην ομιλία του σημείωσε χαρακτηριστικά «η Ελλάδα έχει τεράστια προοπτική για πρόοδο».

Ο Υπουργός, κος Κωστής Χατζηδάκης, διαδεχόμενος στο βήμα τον κύριο Augusto Lopez Claros, επεσήμανε ότι πλέον «το κλίμα αλλάζει» και ότι ανάλογες αξιολογήσεις όπως η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, καταγράφουν και πιστοποιούν την αλλαγή αυτή. «Φυσικά, αυτή είναι μία μικρή, ενδιάμεση νίκη. Μία ένδειξη όμως πως βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος απαρίθμησε τις δεσμεύσεις του Υπουργείου για άρση των εμποδίων και προώθηση σημαντικών αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων βάσει αυστηρού χρονοδιαγράμματος, και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά, «Σε κάθε περίπτωση, βαδίζουμε σε ένα δύσκολο δρόμο. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις. Η ιστορία και οι επόμενες γενιές δεν θα χαριστούν σε κανέναν μας εάν τώρα λιγοψυχήσουμε. Πρέπει ο καθένας μας να υπερβεί τον εαυτό του. Δίνουμε μια μάχη για την Ελλάδα. Για να την κρατήσουμε στο δρόμο της Ευρώπης και της κοινής λογικής. Τη μάχη αυτή θα την δώσουμε με τόλμη, εργατικότητα και αποφασιστικότητα, χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος. Γιατί οφείλουμε να την κερδίσουμε.».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Invest in Greece, κος Αριστομένης Συγγρός, ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Invest in Greece και υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Σε μία εποχή που η βελτίωση του επιχειρηματικού μας περιβάλλοντος καθίσταται ολοένα και πιο επιτακτική για την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση, τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έκθεσης δίνουν θετικά μηνύματα, ενώ η μελέτη του διεθνούς περιβάλλοντος είναι ιδιαίτερα σημαντική για μας, συμβάλλοντας στη βελτίωση των εργαλείων προσέλκυσης και υποστήριξης των επενδύσεων στην Ελλάδα.».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις