Agripan S.A.: Επίσημος εισαγωγέας της Great Wall στην Ελλάδα
Agripan S.A.: Επίσημος εισαγωγέας της Great Wall στην Ελλάδα

 

 

Τα κινέζικα αυτοκίνητα Great Wall αναμένεται σύντομα να παρουσιαστούν στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου από τον όμιλο Agripan που διαθέτει πολυετή εμπειρία στον κλάδο. Ηδη το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των κινέζικων μοντέλων στο δίκτυο διανομής της Agripan ώστε οι συνεργάτες του ελληνικού εισαγωγικού ομίλου να τα δουν από κοντά και να μάθουν τόσο τις τιμές διάθεσής τους όσο και την εμπορική πολιτική της νέας εταιρείας.

Η Great Wall αποτελεί την πρώτη κινέζικη εταιρεία η οποία διαθέτει εργοστάσιο συναρμολόγησης στην Βουλγαρία (περιοχή Bahovitsa) με την ονομασία Litex Motors η οποία δημιουργήθηκε με joint venture με την Litex Commerce.

Agripan S.A.: Επίσημος εισαγωγέας της Great Wall στην Ελλάδα

Στο εργοστάσιο συναρμολογούνται που περιλαμβάνουν το Voleex C10, C30, το Hover H6 SUV και το Steed pickup, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να παράγει 50.000 οχήματα ετησίως και να συναρμολογεί διαφορετικά μοντέλα οχημάτων, τα οποία θα έχουν ως κατεύθυνση πώλησης τις αγορές της ΕΕ. Το συνολικό ύψος της επένδυσης διαμορφώνεται σε 97 εκ. ευρώ, με ενδεχόμενη αύξηση του ποσού στα 300 εκατομμύρια ευρώ, σε περίπτωση που το επενδυτικό σχέδιο στεφθεί με πλήρη επιτυχία.

Agripan S.A.: Επίσημος εισαγωγέας της Great Wall στην Ελλάδα

Να αναφέρουμε πως η Great Wall είναι η 4η κινέζικη εταιρεία αυτοκινήτων που θα δοκιμάσει την τύχη της στην ελληνική αγορά καθώς η πρώτη αφορούσε τα Landwind ενώ η σύμπραξη μεταξύ του όμιλου Πετρόπουλου με τον Κορτέση με τα Brilliance όπως επίσης και εκείνη το υομίλου Συγγελίδη με τα Chery παρέμεινε απλά και μόνο στην παρουσίαση των αυτοκινήτων τόσο προς το δίκτυο όσο και στους δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου...

Ατού η πολυετής εγγύηση και το LPG

Ο όμιλος Παντελεϊμονίτη ξεκινά εντελώς διαφορετικά την εισαγωγή των μοντέλων της Great Wall και διαθέτοντας εργοστασιακά «ατού» στα χέρια του που δεν είναι άλλα από την 5ετή εργοστασιακή εγγύηση που περιλαμβάνει και το εργοστασιακά τοποθετημένο σύστημα υγραεριοκίνησης αλλά και την χαμηλή τιμή διάθεσής τους όπως επίσης και συντηρησής τους. Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα αυτοκίνητα συναρμολογούνται επί ευρωπαϊκού εδάφους και πέραν της χαμηλής τιμής διάθεσης ένα επιπλέον προσόν των μοντέλων της Great Wall θα αφορά και στο εξαιρετικά χαμηλό κόστος συντήρησης που περιλαμβάνει τα ανταλλακτικά και την εργασία...

Οι τιμές στη Βουλγαρία

Οι τιμές διάθεσης των αυτοκινήτων Great Wall πραγματικά είναι σε άκρως δελεαστικές τιμές και κυμαίνονται από 7.999 έως και 15.000 ευρώ.

Ειδικότερα οι τιμές για το Voleex C10 με κινητήρα 1,5 λίτρου ξεκινούν από 7.999 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των φόρων στη Βουλγαρία ενώ για το SUV Hover με κινητήρα 2,4 ή 1,5 Turbo λίτρων ή 2λιτρου diesel ξεκινούν από 14.349 ευρώ! Οσον αφορά στο pick up οι τιμές διάθεσης στη Βουλγαρία ξεκινούν από 12.249 ευρώ με κινητήρες αντίστοιχους του Hover.

Στην Ελλάδα οι τιμές διάθεσης μάλλον θα είναι ακριβότερες εξαιτίας της υψηλότερης φορολογίας που επιβάλλει ο ελληνικό κράτος στις εισαγωγές αυτοκινήτων.

 

Του Γιώργου Ανδρή   πηγη:imerisia.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις