600 εκ. ευρώ σε 20 προγράμματα κατά της ανεργίας των νέων

Εθνικό σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων παρουσίασαν σήμερα οι υπουργοί εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και Παιδείας Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Πρόκειται για προγράμματα προϋπολογισμού 600 εκ ευρώ με 350.000 ωφελούμενους νέους έως 29 ή 35 ετών κατά περίσταση.


Τα προγράμματα χρηματοδοτούνται από τα κοινοτικά κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Τα προγράμματα στοχεύουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας την ενίσχυση της εκπαίδευσης και κατάρτισης, την ενίσχυση καινοτομικής επιχειρηματικότητας, την επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο και την υποστήριξη των ανέργων γυναικών για την ίδρυση δικής τους επιχείρησης.


Από τα σημαντικότερα προγράμματα είναι η «επιταγή εισόδου» στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ως 29 ετών που προβλέπει: επίδομα κατάρτισης 5 ευρώ ανά ώρα, αμοιβή από 400 ως 460 ευρώ για κάθε μήνα πρακτικής άσκησης, ιατροφαρμακευτική κάλυψη και κάλυψη έναντι κινδύνου για τους εργαζόμενους αλλά και επιχορήγηση  των ασφαλιστικών εισφορών για ένα έτος για τις επιχειρήσεις που θα μετατρέψουν την πρακτική άσκηση σε σύμβαση εργασίας.


Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στην υψηλή ανεργία των νέων που φτάνει το 57,6% κι έκανε λόγο για κατάσταση συναγερμού. Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι μόνο ο ιδιωτικός τομέας και όχι ο δημόσιος μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και για αυτό η κυβέρνηση στηρίζει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε πως το κράτος πρέπει να διορθώσει τις στρεβλώσεις που το ίδιο δημιούργησε στην αγορά εργασίας προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις