Εξώδικο στον Άδωνι Γεωργιάδη από ΑΚΚΕΛ και ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ διεκδικεί αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων για τη ζημιά στα αμνοερίφια

Εξώδικο των προέδρων του ΑΚΚΕΛ Βάκη Τσιομπανίδη και ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημήτρη Παναγιωτόπουλο (καθηγητή νομικής) για την αδικία που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι και οι κρεοπώλες της χώρας από τον υπουργό ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και την κυβέρνηση της ΝΔ. Στο εξώδικο γίνεται οικονομική ανάλυση της ζημιάς που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι και απαιτούν από τον υπουργό αποζημίωση για την ζημιά που προκάλεσε ο ίδιος. Μετά την εξώδικο δήλωση ανοίγει ο δρόμος για αγώνες αποζημιώσεων. Σημειώνεται ότι στα αστικά δικαστήρια, με την υποβολή αγωγής, δεν υπάρχει βουλευτική ασυλία πίσω από την οποία να κρυφτεί ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

 

 

------------------ Το κείμενο του εξωδίκου ------------------

 

Κύριε επί των θεμάτων της Ανάπτυξης  Υπουργέ,

 

 Η   παρέμβαση υμών και  της Κυβερνήσεως αποτελεί  μέγιστο σκάνδαλο και δεν έχει προηγούμενο σε αυτή τη χώρα αλλά και στην Ευρώπη της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού   καθώς   καλυπτόμενη όπισθεν των καλάμων με το οποία περιβάλλεται το  «Καλάθι του Πάσχα», δήθεν υπέρτων φτωχών στρωμάτων και του Λαού  δρα εξόφθαλμα   υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων των οποίων  εξόφθαλμα πλέον είστε υπηρέτες καθιστώντας το κράτος δε, ιμάντα αυτών των συμφερόντων . Το μέτρο αυτό λειτουργεί απόλυτα σε βάρος των παραγωγών  και καταστηματαρχών. . Πρόκειται σαφέστατα για εξόφθαλμη χειραγώγηση της αγοράς υπέρ των σούπερ μάρκετ και κατά των κτηνοτρόφων και των κρεοπωλών.

Αποτελεί δε,   έναν  ακόμα εύσχημο τρόπο στο πλαίσιο της εκποιητικής σας πολιτικής λογικής που έχει ως αποτέλεσμα την  αποδόμηση της Ελληνικής παραγωγικής βάσης της Ελλάδος  την  έντεχνα προωθείτε πάντα βέβαια με περιδέραιο τη φροντίδα δήθεν των  αδυνάτων  με την εφεύρεση των «καλαθιών» και των επισιτιστικών δελτίων του 1953 με τη μοντέρνα  ονομασία "market puss".

Σεις δεν προβάλλετε ως νεοφιλελεύθεροι  που είστε ότι:

-       «η  ελεύθερη αγορά είναι ένα σύστημα της οικονομίας της αγοράς, στο οποίο οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών καθορίζονται ελεύθερα από τη συναίνεση μεταξύ των προμηθευτών και των καταναλωτών και στο οποίο οι νόμοι και οι δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης είναι απαλλαγμένες από οποιαδήποτε παρέμβαση από την κυβέρνηση, το μονοπωλιακό καθορισμό των τιμών, ή άλλη αρχή»;

 

Σεις δεν προβάλλετε ως νεοφιλελεύθεροι  που είστε ότι:

-       «Μια ελεύθερη αγορά έρχεται σε αντίθεση με μια ρυθμιζόμενη αγορά, στην οποία η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην προσφορά και τη ζήτηση μέσω μεθόδων που δεν υπακούν στους νόμους της αγοράς, όπως οι νόμοι για τη δημιουργία φραγμών εισόδου στην αγορά ή καθορισμού των τιμών»;

 

Σεις δεν ισχυρίζεστε  ως νεοφιλελεύθεροι  που είστε ότι:

«Σε μια οικονομία της ελεύθερης αγοράς, οι τιμές των αγαθών και υπηρεσιών καθορίζονται ελεύθερα από τις δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης στις οποίες επιτρέπεται να φτάσουν σε σημείο ισορροπίας χωρίς καμία παρέμβαση από την κυβερνητική πολιτική»;

Αυτό δεν συνεπάγεται τη  στήριξη στις  άκρως ανταγωνιστικές αγορές και την ιδιωτική ιδιοκτησία των παραγωγικών επιχειρήσεων;.

 

Σεις δεν ως νεοφιλελεύθερος  υπουργός ανάπτυξης  που είστε   δεν είχατε υποσχεθεί σε κρεοπώλες και κτηνοτρόφους ότι:

« δεν θα εντάξετε τα αμνοερίφια στο καλάθι της νοικοκυράς γιατί αυτό θα έβλαπτε κλάδους της αγοράς

Εσείς ο ίδιος προσωπικά είχατε υποσχεθεί σε δήλωσή σας :

«δεν σκοπεύω στο «Καλάθι του Πάσχα» στα σούπερ μάρκετ να βάλω το αρνί και το κατσίκι, διότι ο σκοπός μου δεν είναι να πλήξω την αγορά του κρέατος. Θα μπορούσε να εκληφθεί μια τέτοια προσπάθειά μου σαν μια υπόδειξη στους καταναλωτές να πάνε να αγοράσουν το αρνί ή το κατσίκι από τα σούπερ μάρκετ. Εγώ ποτέ δεν είδα το Καλάθι ως έναν μηχανισμό για να βλάψω άλλους κλάδους της αγοράς και δεν θέλω να το κάνω»;.

Σεις όμως, Υπουργέ της Ανάπτυξης, την επόμενη μέρα για ακατανόητους λόγους προς εμάς αλλά και το μαχόμενο λαό της παραγωγικής βάσης της Ελλάδος του πρωτογενούς τομέα, αλλάξατε θέση  και εξαίφβης εντάξετε τα αμνοερίφια στο "καλάθι της νοικοκυράς", το οποίον κατά τον δικόν σας ως άνω ισχυρισμό  αποτελεί έγκλημα και δημιουργεί μέγιστη  ζημιά στους κλάδους των κτηνοτρόφων και των κρεοπωλών, παράνομα με ευθεία  παρέμβαση  στη λειτουργία της οικονομίας προς ελάχιστο όφελος των καταναλωτών εν όψει εκλογών, αφανές μέγιστο κέρδος ξενικών ζώων με συνέπεια την απόλυτη  ζημία των  Ελλήνων κτηνοτρόφων και την  καταστολή  της ελληνικής παραγωγής στον τομέα αυτό.

 

Πέραν τούτων και  εκτός κάθε ορίου προκλητικότητας για το έγκλημα, σύμφωνα  με το δικό σας ορισμό,  που διαπράξατε  κατά κτηνοτρόφων και κρεοπωλών, δηλώσατε ότι :

«[...] μπορεί παραδείγματος χάρη κάποιοι να ενοχλούνται γιατί είχαν σκοπό να πουλήσουν 13, 14 και 15 ευρώ το κιλό τα αμνοερίφια και τώρα λόγω του καλαθιού θα αναγκαστούν να τα πουλήσουν φθηνότερα, άρα θα κερδίσουν λιγότερα χρήματα απ' όσα υπολόγιζαν ή το ότι δεν μπορούν να καλύψουν τις ζημιές που ενδεχομένως έχουν, αυτό το δέχομαι. Τους καταλαβαίνω και δεν αντιδικώ μαζί τους».

 

Στον τηλεοπτικό σταθμό One δε  , ως υπουργός Ανάπτυξης , κάνατε λόγο για αρνιά [... Porsche και αρνιά του καλαθιού του Πάσχα» .

 

Κύριε Υπουργέ της Ανάπτυξης  αυτό το οποίο πράξατε με την ανωτέρω απόφαση σας  λέγεται «οστράκου περιστροφή» άλλως εις την νεοελληνική   «κυβίστησις», ενώ νομικά προσδιορίζεται  σαφέστατα ως  πράξη με χαρακτήρα αθεμίτου ανταγωνισμού  σύμφωνα με το νόμο 146/1914 ως ισχύει  όπου εκτός των άλλων   παραβιάζει το νόμο περί ελεύθερου ανταγωνισμού 3959/2011 κωδικοποιημένος Άρθρο 2 5019/2023, νόμους που σεις οι υπηρέτες αυτής της ιδεολογία τους δημιουργήσατε, διαμορφώνοντας μάλιστα πεδίο εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτό την οποία τελικώς όχι απλώς κλονίσετε αλλά ποδοπατείτε.   Επίσης παραβιάζετε  και την  Οδηγία  (ΕΕ) 2019/1 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 11ης Δεκεμβρίου 2018, για την παροχή αρμοδιοτήτων στις αρχές ανταγωνισμού των κρατών μελών ώστε να επιβάλλουν αποτελεσματικότερα τους κανόνες και για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς 

 

Επειδή, η κρατική παρέμβαση σας αίφνης στην ελεύθερη αγορά ως ισχύει  εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την υγιή οικονομία, διαταράσσει δε, τη φυσική κατανομή των πόρων που επιτυγχάνεται μέσω της προσφοράς και της ζήτησης .

 

Επειδή στην συγκεκριμένη περίπτωση προκαλείται  ζημία εκατομμυρίων σε κτηνοτρόφους και κρεοπώλες.

 

Επειδή καταστρατηγείτε την   PE/42/2018/REV/1 του άρθρο 7, σημείο 2, του Ευρωπαϊκού κανονισμού Βρυξέλλες Ια.  Σύμφωνα με το οποίο ένεκα των έκνομων ενεργειών σας ως υπουργού ανάπτυξης προσδιορίζεται  μέγιστη ζημιά για χιλιάδες κτηνοτρόφους και κρεοπώλες και  εν παραλλήλω διαφυγόντα κέρδη

 

 Επειδή Ένα αρνί για να γίνει 10-14 κιλά κρέας πρέπει να βυζάξει γάλα από την μάνα του  60 ημέρες επί 1,5 κιλό γάλα την ημέρα, θέλει 90 κιλά γάλα επί 1,60 τιμή κιλού γάλακτος, 144€ κοστίζει μόνο το χαμένο γάλα στον κτηνοτρόφο. Αν προσθέσουμε τώρα το φύραμα που θα φάει 0,5 κιλό ανά ημέρα βγαίνει 0,35€ την ημέρα επί 60 ημέρες, έφαγε δηλαδή άλλα 21€,και  0,50€ την ημέρα για τριφύλλι επί 040= 24€, αν βάλουμε άλλο 1,5€ εμβόλια, φάρμακα, ενώτια κλπ, χωρίς τον κόπο και χωρίς κανένα κέρδος του κτηνοτρόφου μας βγαίνει το κόστος παραγωγής 190,5€ !!! Αν ο παραγωγός πουλήσει με 5,5€ το κιλό όπως εν προκειμένω  επιβάλλετε εσείς,  άνευ ουδεμιάς  αιτιολογίας, αν μέσο όρο σε 60 ημέρες ένα αρνί θα έχει 13 κιλά κρέας, ο παραγωγός θα πάρει 71,5€ με κόστος παραγωγής 190,5€ Δηλαδή έχει μπει δηλαδή μέσα 119€ από κάθε αρνί. Κατά τούτο απαιτούμε μετά τα μέτρα που λάβατε  αποζημίωση εκ μέρους σας 119€ για κάθε αρνί που θα σφαγεί  πριν το Πάσχα καθώς και αντίστοιχη αποζημίωση των κρεοπωλών για τα διαφυγόντα κέρδη εξ' αιτίας των μέτρων σας,

Επειδή σε διαφορετική περίπτωση καθίστασθε υπόλογος έναντι των κτηνοτρόφων και κρεοπωλών, σε συνεργασία με τα συνδικαλιστικά όργανα των δύο κλάδων   η διαφορά οδηγείται στα ελληνικά δικαστήρια.

Επειδή το παρόν είναι βάσιμο νόμιμο και αληθές  

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και όσους στο μέλλον θα προσθέσουμε, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που δημιουργήσατε  με την αλλοπρόσαλλη πολιτικής σας, άλλα  και την  απόλυτη σοβαρότητα του θέματος που  με την οστράκου περιστροφή Σας δημιουργήσατε και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας .

 

ΣΑΣ   ΚΑΛΟΥΜΕ

Με τη λήψη της παρούσης  να αποκαταστήσετε τα πράγματα στην προτεραία αυτών θέση, άλλως  αποζημιώσετε με το ποσό το οποίο ζημιώσατε τους κτηνοτρόφους και τους κρεοπώλες  .

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις