Βελόπουλος: "Απαιτείται αναπροσαρμογή των αποζημιώσεων ελαιοπαραγωγών των Φιλιατρών"

Σε έγγραφο που απέστειλε στους Υπουργούς Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ζητά την αναπροσαρμογή των αποζημιώσεων που θα δοθούν στους ελαιοπαραγωγούς των Φιλιατρών της Μεσσηνίας, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από χαλαζόπτωση στις 12 Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με τον κ. Βελόπουλο, οι τιμές υπολογισμού της αποζημίωσης για τον ελαιόκαρπο που καταστράφηκε ανέρχονται σε 0,59 ευρώ ανά κιλό, που αντιστοιχεί σε μια χονδρική τιμή διακίνησης του ελαιόλαδου ύψους περίπου στα τρία ευρώ ανά κιλό. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, οι εμπορικές πράξεις που έχουν ήδη αρχίσει για την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο βρίσκονται γύρω στα εννέα ευρώ χονδρικής τιμής ανά κιλό και με τάσεις μάλιστα ανόδου.

"Είναι προσδοκία και αίτημα των αγροτών των Φιλιατρών να αναπροσαρμοστούν οι τιμές υπολογισμού της ως άνω αποζημίωσης στα αντικειμενικά δεδομένα της αγοράς", αναφέρει ο κ. Βελόπουλος.

Στο έγγραφό του, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης ρωτά τους Υπουργούς αν θα μεριμνήσουν καταλλήλως, έτσι ώστε οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που αφορούν στους πληγέντες από χαλαζόπτωση ελαιοπαραγωγούς των περιοχών πέριξ των Φιλιατρών της Μεσσηνίας να συμβαδίσουν με τα αντικειμενικά δεδομένα κόστους αγοράς της χονδρικής που διαμορφώνονται από τη σχετική διακίνηση του ελαιόλαδου στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις