Βελόπουλος: "Αδικία και προσβολή η μείωση της επιδότησης των αγροτών"

Ο Πρόεδρος του Κόμματος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, καταδίκασε με σκληρά λόγια την μειωμένη προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης των αγροτών για το 2023.

"Οι αγρότες μας είναι οι στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο", δήλωσε ο κ. Βελόπουλος. "Η μείωση της επιδότησης κατά 90 εκατομμύρια ευρώ είναι μια αδικία και μια προσβολή για τους παραγωγούς μας".

Ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την ευθύνη για την κατάσταση αυτή. "Το Υπουργείο δεν έχει κάνει τίποτα για να ενημερώσει τους αγρότες για τις νέες ρυθμίσεις της ΚΑΠ", δήλωσε. "Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, από την άλλη, έχει κάνει λάθη κατά την εφαρμογή των ελέγχων, με αποτέλεσμα να αδικηθούν οι αγρότες".

Ο κ. Βελόπουλος κάλεσε άμεσα σε δράση. "Ζητάμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποκαταστήσει τις ζημιές που έχουν προκληθεί στους αγρότες", δήλωσε. "Οι παραγωγοί μας πρέπει να λάβουν άμεσα τη σωστή προκαταβολή της επιδότησης τους".

Ο κ. Βελόπουλος πρόσθεσε ότι το Κόμμα της Ελληνικής Λύσης θα στηρίξει τους αγρότες σε αυτή τη μάχη τους. "Θα είμαστε δίπλα τους μέχρι να δικαιωθούν", δήλωσε.

Ο κ. Βελόπουλος ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με μια προειδοποίηση προς την κυβέρνηση. "Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, οι αγρότες μας θα ξεσηκωθούν", δήλωσε. "Δεν θα δεχτούμε να αδικούνται οι παραγωγοί μας".

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις