Απαγόρευση της θανάτωσης νεοσσών κοκόρων στη Ρηνανία

 

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Από 1ης Ιανουαρίου του 2015 σταματά η βάναυση πρακτική που χρησιμοποιούνταν  στην περιοχή του Ντίσελντορφ, της βόρειας Ρηνανίας και της Βεστφαλίας αλλά όχι και σε ολόκληρη τη Γερμανία, να θανατώνονται εκατομμύρια αρσενικά κοτόπουλα επειδή δεν παράγουν αυγά!

Η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας είναι η πρώτη που απαγόρευσε τη μαζική θανάτωση αρσενικών νεοσσών, επειδή δεν μπορούν να παραγάγουν αυγά. Οι αρμόδιες αρχές της περιοχής έχουν προχωρήσει σε διαβούλευση κι έχουν αποστείλει σειρά διαταγμάτων  κατόπιν αιτήματος του αρμόδιου Υπουργείου Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών.

Πάνω από 50 εκατομμύρια αρσενικοί νεοσσοί θανατώνονται κάθε χρόνο σε ολόκληρη τη Γερμανία στο πλαίσιο της εντατικής εκτροφής πουλερικών, για λόγους ωοτοκίας. Ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου το υπουργείο Υγείας του κρατιδίου εξέδωσε σχετικό διάταγμα κι ο αρμόδιος υπουργός Γιοχάνες Ρέμελ τόνισε ότι «τα κατοικίδια ζώα είναι ζωντανά πλάσματα κι όχι προϊόντα αποβλήτων των γεωργικών διεργασιών παραγωγής».

Τώρα εξετάζεται κι η ποινική αξιολόγηση ώστε όποιος θανατώνει αρσενικό νεοσσό να υφίσταται και νομικές κυρώσεις που αντίκεινται στη νομοθεσία για την προστασία των ζώων. Παρόλα αυτά τα εκκολαπτήρια στο κρατίδιο της Ρηνανίας έχουν μόλις  το 5,4% του μεριδίου της αγοράς της Γερμανίας.

Πηγή: Agrarheute
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις