Τσεκούρι έως 51% στις πρόωρες συντάξεις του Δημοσίου με κρυφή εγκύκλιο


Ακόμα και μειώσεις πρόωρων συντάξεων σε ποσοστό 51% θα δουν οι νέοι συνταξιούχοι του Δημοσίου, σύμφωνα με κρυφή εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος σε έγγραφο που εξέδωσε στις 7 Ιανουαρίου 2016 το ΓΛΚ, χωρίς μάλιστα αυτό να αναρτηθεί ποτέ στη «Διαύγεια»,  επαναφέρεται ο νόμος «Λοβέρδου – Κουτρουμάνη» σύμφωνα με τον οποίο το Δημόσιο θα προχωρά στην έκδοση συντάξεων με όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, δηλαδή με τους συντελεστές και τα ποσά που ορίζει ο νόμος 3865 του 2010.
Έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο με το νέο ασφαλιστικό, οι πρόωρες συντάξεις του Δημοσίου θα υποστούν μειώσεις που θα ξεπερνούν ακόμη και το 51% καθώς στο Δημόσιο δεν υπάρχει ανώτατο πλαφόν μείωσης που σταματά την ποινή στα 5 χρόνια πρόωρης εξόδου, όπως ισχύει για τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που κυκλοφόρησε ενδοϋπηρεσιακά η ποινή μείωσης της σύνταξης επιβάλλεται για όλα τα έτη που υπολείπονται από το νέο όριο ηλικίας της πλήρους σύνταξης.

Συγκεκριμένοι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι αποχωρούν μετά τις 19/8/2015 που ισχύουν τα αυξημένα όρια ηλικίας θα έχουν επιπρόσθετη ποινή 10%. Ακόμη και όσοι υπάλληλοι είχαν συμπληρώσει την ηλικία για μειωμένη σύνταξη μέχρι τις 18/8/2015 θα έχουν και αυτοί την έξτρα μείωση της σύνταξης ενώ η συνολική μείωση θα υπολογιστεί με το νέο αυξημένο όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη που ισχύει από 19/8/2015 και μετά! 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις