Συνάντηση Σ. Μάμαλη με τον Β.Αποστόλου

Σε πνεύμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Προέδρου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), κ. Σπυρίδωνα Μάμαλη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου, την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι θέσεις του Επιμελητηρίου για θέματα του πρωτογενή τομέα της οικονομίας όπως είναι η εφαρμογή της νέας Κ.Α.Π., η επιστημονική στήριξη της κτηνοτροφίας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών ζωικών προϊόντων και οι βοσκήσιμες γαίες - βοσκότοποι. Συγκεκριμένα, για το θέμα των βοσκήσιμων γαιών και των βοσκοτόπων το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. έχει λεπτομερές και τεκμηριωμένο πόρισμα από την ειδική Ομάδα Εργασίας που είχε συστήσει το 2013.  

Επιπλέον, στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν άμεσα τους γεωτεχνικούς, όπως είναι οι αλλαγές που προκλήθηκαν στο γεωτεχνικό επάγγελμα από τους μνημονιακούς νόμους, θέματα λειτουργίας του Επιμελητηρίου, η διάρθρωση και στελέχωση των γεωτεχνικών υπηρεσιών, η παρουσία των γεωτεχνικών δίπλα στην παραγωγική διαδικασία, η πρακτική άσκηση των γεωτεχνικών, η νομοθετική παρέμβαση για τη διευθέτηση του προβλήματος των  γεωτεχνικών του ΕΛΓΑ, η εφαρμογή του ΟΣΔΕ και ο ρόλος των Γεωτεχνικών μέσα από τις προβλέψεις του νέου Π.Α.Α.. 

Η πρώτη αυτή συνάντηση του Προέδρου και του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέδειξε τη συναντίληψη που υπάρχει στα κρίσιμα θέματα του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας και αποτελεί την αφετηρία μιας νέα αρχής στις σχέσεις του Γεωτεχνικού κόσμου με το Υπουργείο, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και με την συμβολική κίνηση εκ μέρους του Υπουργού να παραχωρήσει στο Επιμελητήριο ειδικό χώρο στο Υπουργείο. Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ως θεσμοθετημένος Σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης του πρωτογενή τομέα της οικονομίας, θα σταθεί δίπλα σε κάθε θετική και δημιουργική προσπάθεια με στόχο την εφαρμογή μιας αειφόρου και αναπτυξιακής αγροτικής πολιτικής στη χώρα μας.  

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις