ΓΕΩΤ.Ε.Ε.:“Συντελεστής ΦΠΑ Κτηνιατρικών Φαρμάκων”

Εγγραφο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κο Ευάγγελο Αποστόλου, με θέμα "Συντελεστής ΦΠΑ Κτηνιατρικών Φαρμάκων".Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
εξετάζοντας τις διατάξεις του Σχεδίου Νόμου “Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.)” που κατατέθηκε χτες προς ψήφιση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στη Βουλή των Ελλήνων, θα θέλαμε να επισημάνουμε την μη ένταξη των κτηνιατρικών φαρμάκων στο καθεστώς του μειωμένου συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ).

Πιο συγκεκριμένα, στο Παράρτημα ΙΙΙ του άρθρου 2 του ως άνω Σχεδίου Νόμου, αναφέρονται τα αγαθά και οι υπηρεσίες που υπάγονται σε μειωμένο καθεστώς ΦΠΑ, λόγω της σημασίας τους. Στο Παράρτημα αυτό, ενώ περιλαμβάνονται τα φαρμακευτικά προϊόντα και τα φάρμακα για την ιατρική του ανθρώπου, τα λιπάσματα, τα εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα κλπ., εντούτοις απουσιάζουν τα κτηνιατρικά φάρμακα.

Είναι πιστεύουμε περιττό να επισημάνουμε τη μεγάλη σημασία που έχουν τα κτηνιατρικά φάρμακα για την κτηνοτροφία, τη δημόσια υγεία και διατροφή του πληθυσμού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας ώστε τα κτηνιατρικά φάρμακα να συμπεριληφθούν στα αγαθά που εντάσσονται στο καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε παραπέρα σχετική πληροφορία ή διευκρίνηση.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις