Τα νέα μέτρα θα πλήξουν ανεπανόρθωτα τους αγροτοκτηνοτρόφους

Η Συντονιστική επιτροπή αγροτοκτηνοτρόφων Ηπείρου απέστειλε υπόμνημα για το μνημόνιο και τους νέους φόρους  προς τους κ.κ. προέδρους των πολιτικών κομμάτων, Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας,Περιφερειάρχη Ηπείρου και Βουλευτές Ηπείρου.Ακολουθεί αναλυτικά το υπόμνημα:

Συντονιστική επιτροπή αγροτοκτηνοτρόφων Ηπείρου

ΥΠΟΜΝΗΜΑ 

ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

18-08-2015

 

Προς τους κ.κ. προέδρους των πολιτικών κομμάτων

Κοινοποίηση: Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Περιφερειάρχη Ηπείρου
Βουλευτές Ηπείρου
Μ.Μ.Ε


Η συντονιστική επιτροπή αγροτοκτηνοτρόφων Ηπείρου, αντιτίθενται και αντιδρά στα νέα σκληρά και αντιπαραγωγικά μέτρα σε βάρος των αγροτών που προτίθεται να πάρει η σημερινή Βουλή. Το νέο μνημόνιο βάζει στο στόχαστρο όχι μόνο την τσέπη μας αλλά και την ίδια την ζωή και το μέλλον μας. Με την εφαρμογή του νέου μνημονίου χιλιάδες αγρότες θα πεταχτούν από το σύστημα ασφάλισης. Χιλιάδες αγρότες θα αναγκαστούν από τα οικονομικά μέτρα να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους και να γίνουν σύγχρονοι δούλοι χωρίς δικαιώματα, ασφάλιση, ελπίδα. 

Η επιβολή των νέων αντιπαραγωγικών μέτρων, όπως ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, η φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ και η σταδιακή αύξηση του συντελεστή  στο 26% μέχρι το 2017, ο διπλασιασμός της προκαταβολής φόρου στο 55%, η αύξηση του Φ.Π.Α. σε 23% για όλη τα καλλιεργητικά μέσα, εφόδια και υπηρεσίες, η κατάργηση της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον αγροτικό κόσμο, γεγονός που θα οδηγήσει σε αφανισμό την πρωτογενή παραγωγή.

Στην κατάσταση αυτή έρχεται να προσμετρήσει κα η απελευθέρωση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος που θα καθορίζεται πλέον με ευθύνη του παρασκευαστή. 

Εμείς οι Ηπειρώτες αγροτοκτηνοτρόφοι καλούμαστε να επιβιώσουμε μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες, σε μία εποχή πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και η προτάσεις αυτές που προσπαθεί να δώσει η Βουλή θα δώσουν την χαριστική βολή σε όλο τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας και της χώρας γενικότερα και θα φέρουν σοβαρό πλήγμα στον ήδη καθημαγμένο κλάδο της παραγωγής.
Αντιστεκόμαστε ενάντια στην λαίλαπα της καταστροφής. Έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες όλης της χώρας και δεν μας αφήνουν. Στόχος τους είναι να σταματήσουμε να παράγουμε και να γίνουμε καταναλωτές των περισσευμάτων των προϊόντων της Βόρεια Ευρώπης.

Η συντονιστική επιτροπή αγροτοκτηνοτρόφων Ηπείρου, θα έρθει σε συνεννόηση για συσπείρωση με όλη την Ελλάδα με σκοπό να αποτρέψουμε την καταστροφή του κλάδου μας.  

Το μήνυμα μας είναι ότι όλοι οι μνημονιακοί βουλευτές που ψήφισαν την καταστροφή - συρρίκνωση του κλάδου μας και τον αφανισμό της εγχώριας παραγωγής θεωρούνται από όλους εμάς ανεπιθύμητοι στην Ήπειρο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις