Δόθηκε παράταση στην προθεσμία για το ΚΤΕΟ

Όσοι πολίτες δεν πρόλαβαν να περάσουν το όχημα τους από τεχνικό έλεγχο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, έχουν πλέον περιθώριο έως τις 20/10.

Η παράταση ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης και αναμένεται να είναι η τελευταία που δίνεται.

Ακολουθεί ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, με χρηστικές οδηγίες προς τους πολίτες

«Ακόμη μία μέρα απίστευτης ταλαιπωρίας στα ΚΤΕΟ, με ατελείωτες ουρές αναμονής και εκνευρισμό των οδηγών αλλά και των εργαζομένων στα ΚΤΕΟ, έφτασε στο τέλος της. Πριν από λίγα λεπτά, πριν τα μεσάνυκτα της εκπνοής της προθεσμίας, ανακοινώθηκε παράταση της προθεσμίας που έληγε σήμερα 30/9/2015, έως τις 20/10/2015. Σημειώνεται ότι το 50% των οχημάτων που προσήλθαν στα ΚΤΕΟ σήμερα, ήταν εμβόλιμοι, άνευ προκαθορισμένου ραντεβού, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν συνωστισμό και ακυρώνοντας επί τη πράξη το σύστημα ραντεβού των ΚΤΕΟ όλης της χώρας.

Κατόπιν των παραπάνω, και του γεγονότος ότι το 70% περίπου των υπόχρεων οχημάτων δεν πρόλαβε τις προθεσμίες και παραμένει ανέλεγκτο, συστήνονται στους ιδιοκτήτες οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους και προκειμένου να είναι εφικτή η απαλλαγή τους από το πρόστιμο καθυστέρησης κατά 50%, τα ακόλουθα:

1.      Να σπεύσουν άμεσα να κλείσουν το ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες, τηρώντας πάντα την προ-συμφωνημένη ώρα προσέλευσης.

2.      Για όσους δεν το πράξουν άμεσα, δε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η εξυπηρέτηση τους από τα ΚΤΕΟ τις τελευταίες μέρες της νέας προθεσμίας, καθώς αυτή συμπίπτει χρονολογικά με την 2η προκαθορισμένη προθεσμία του νέου νόμου (4336/2015) ενώ σε κάθε περίπτωση θα πρέπει  να συνυπολογισθεί ότι στη διάρκεια της παρατάσεως αναμένονται στα ΚΤΕΟ και οι εμπρόθεσμοι έλεγχοι περιόδου.

3.      Λόγω του ότι όλα τα παράβολα υπέρ δημοσίου εκδίδονται πλέον μόνο ηλεκτρονικά, όταν προσέρχονται στα ΚΤΕΟ, θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΦΜ τους προκειμένου να εκδοθεί το αντίστοιχο παράβολο καθυστέρησης υπέρ δημοσίου από το προσωπικό των ΚΤΕΟ».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις