Κοινή κινητοποίηση των Επιστημονικών Φορέων

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) συμμετείχε στο χθεσινό Συλλαλητήριο των Επιστημονικών Φορέων ενάντια στις προωθούμενες διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου.

Στην κοινή κινητοποίηση των Επιστημονικών Φορέων συμμετείχαν περισσότεροι από 7.000 γεωτεχνικοί, μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, φοροτεχνικοί και άλλοι επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Αίτημα των φορέων που διοργάνωσαν την κινητοποίηση και επέδωσαν ψήφισμα τόσο στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης όσο και στη Βουλή, είναι να αποσυρθεί το ασφαλιστικό προσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση και οδηγεί όπως τονίζουν, στην οικονομική και επαγγελματική τους εξόντωση.

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας εκπροσωπήθηκε με την παρουσία του Πρόεδρου κ. Σπυρίδωνα Μάμαλη και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. μετά το πέρας της πορείας, προέβει στην κάτωθι δήλωση στα τηλεοπτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:

«Η Κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει τους επιστήμονες ως εχθρούς, αλλά ως συνεργάτες στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση. Καλούμε επομένως την κυβέρνηση να προσέλθει σε διάλογο με τους Επιστημονικούς Φορείς ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για το ασφαλιστικό».

Στα πλαίσια κλιμάκωσης των γενικότερων κινητοποιήσεων με αφορμή το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας θα συμμετέχει, την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σε Συνδιάσκεψη Προέδρων και Εκπροσώπων των κάτωθι Επιστημονικών Φορέων με θέμα: «Χάραξη κοινής γραμμής αντίδρασης ενάντια στο Προσχέδιο του Ασφαλιστικού. Απόφαση για ανάδειξη ολιγομελούς συντονιστικού οργάνου Δράσης».

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις