Διαμαρτυρία για την ανεξήγητη απόφαση του Δ.Σ. με την βιολογική αγορά Κηφισιάς

                   
Η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Περιφερειακής ενότητας Λακωνίας απέστειλε προς τους :Δήμαρχο Κηφισιάς,πρόεδρο Δ.Σ., αντιδήμαρχο κ.Αυλίτη και δημοτικούς συνβούλους όλων των παρατάξεων διαμαρτυρία για την ανεξήγητη απόφαση του Δ.Σ. με την βιολογική αγορά Κηφισιάς. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Αξιότιμες κυρίες/κύριοι, 
Αισθανόμενος την ανάγκη να υπερασπιστώ συναδέλφους μου βιοκαλλιεργητές, μέλη της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας, που συμμετέχουν στην βιολογική αγορά Κηφισιά, εδώ και μια δεκαετία, σας αναφέρω τα κάτωθι. 

Πρόσφατα έπεσαν στα χέρια μου τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά που αφορούν την 24/2016 απόφαση του Δ.Σ. Κηφισιάς και διαβάζοντας τα πολύ προσεκτικά, διαπιστώνω ότι:
1.    Με εξαίρεση τον κ. Ραφτόπουλο και τους Δημοτικούς Συμβούλους που αποχώρησαν κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, όλοι οι άλλοι είσαστε παράτυποι και μη σύννομοι. Οφείλατε στοιχειωδώς να γνωρίζετε τον Ν. 3852/10 (Καλλικράτης). Στο άρθρο 65 του προαναφερόμενου νόμου (αρμοδιότητες Δ.Σ.), παρ. 1, ρητά αναφέρεται ότι «…το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο εκτός από εκείνα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δημάρχου ή άλλου οργάνου του Δήμου ή το ίδιο το Δ.Σ. μεταβίβασε σε Επιτροπή του». Το θέμα που συζητήσατε ήταν στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (άρθρο 73 Ν3852/10) όπου αναφέρεται «..η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι αποφασιστικό και εισηγητικό όργανο των σχετικών με την ποιότητα ζωής, τη χωροταξία, την πολεοδομία και την προστασία του περιβάλλοντος αρμοδιοτήτων του Δήμου». Για αυτό και ο κ. Ραφτόπουλος σας είπε ότι είσαστε παράτυποι. 
2.    Ο πρώτος διδάξας είναι ο Δήμαρχος κ. Θωμάκος. Παραπληροφόρησε το Δ.Σ. κάνοντας το χατίρι του κ. Αυλίτη. Κύριε Δήμαρχε, άρθρο 58 του Ν. 3852/10 παρ. 1β (αρμοδιότητες Δημάρχου) ρητά αναφέρει «..ο Δήμαρχος εκτελεί τις αποφάσεις του Δ.Σ., της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η μη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος». Ως Δήμαρχος και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής οφείλατε να πράξετε τα δέοντα. 
3.    Ο δεύτερος διδάξας και αρχιερέας της παρατυπίας είναι ο κ. Αυλίτης. Έφθασε σε σημείο να ισχυριστεί ψευδώς ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε την μετατόπιση της αγοράς (βλ. πρακτικά), ενώ αποφάσισε ομόφωνα την παραμονή της βιολογικής λαϊκής στο χώρο στον οποίο διεξάγεται μέχρι σήμερα. 
4.     Ο τρίτος διδάξας είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που επέτρεψε να γίνει η διαδικασία βάση των προθέσεων του δεύτερου και του τρίτου και παρέσυρε όλους τους υπόλοιπους με εξαίρεση αυτών που αναφέρονται στην παράγραφο 1. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση κατά τη ψήφιση του θέματος οι συμμετέχοντες δημοτικοί σύμβουλοι στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για να μην εκτεθούν. 

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι αποφασίσατε παράτυπα, όπως σας είπε ο κ. Ραφτόπουλος (βλ. πρακτικά) και μη σύννομα θα προσθέσω. Σας ζητήσαμε να αναστείλετε αυτή σας την απόφαση και δεν το κάνατε! Υπεβλήθη αίτημα κατοίκων με υπογραφές, κατόπιν προτροπής σας, για αναστολή, ούτε και αυτό κάνατε! Προσέφυγε κατά της απόφασης σας ο Σ.Υ.Β.Α.Α. δια του προέδρου του στους ελεγκτές νομιμότητας, και η απάντηση ήταν καταπέλτης δηλαδή ότι η απόφαση του Δ.Σ. 24/2016 δεν είναι εκτελεστή λόγω μη έγκρισης από την Περιφέρεια Αττικής (βλ. έγγραφο ελεγκτή νομιμότητας με αρ. πρωτ. 14977/19-5-2016). 

Συμπερασματικά, όλοι όσοι ψήφισαν είχαν άγνοια νόμου και αυτό ως γνωρίζετε τιμωρείται. Εκθέσατε δε ανεπανόρθωτα και τους συναδέλφους σας Δημοτικούς Συμβούλους, μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εκτός ενός, αγνοώντας προκλητικά αποφάσεις θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου. Ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, έχετε ορκιστεί να τηρείτε τον Ν. 3852/2010. Εφαρμόσατε την απόφαση σας κλείνοντας την αγορά εδώ και δύο μήνες με εντολή που δώσατε στην Δημοτική Αστυνομία. Θα φταίμε εμείς αν εγείρουμε διεκδικήσεις και αποζημιώσεις;

Ενώ δε συμβαίνουν όλα αυτά, προσπαθείτε μεταφέροντας τις ευθύνες σας σε βάρος του Δ.Σ. του Σ.Υ.Β.Α.Α. και ειδικά του Προέδρου του, να δημιουργήσετε έριδες μεταξύ των μελών του Συλλόγου καθώς και των καταναλωτών κατοίκων της Κηφισιάς. Γιατί δεν λέτε τις πισώπλατες ενέργειες σας που κάνατε ενάντια στο Σύλλογο;

Κύριε Θωμάκο και κύριε Αυλίτη, οι ευθύνες σας είναι μεγάλες για το θέμα που δημιουργήσατε. Είχατε στα χέρια σας ομόφωνες αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων του Δήμου (συνοικιακό συμβούλιο περιοχής Αλωνίων Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) και τα αγνοήσατε εντελώς. Οι όλες σας ενέργειες, μέχρι σήμερα δείχνουν να αποσκοπούν αλλού, και θα πρέπει να απολογηθείτε στους Δημότες σας. Εμείς το αφήνουμε προς το παρόν στην κρίση τους. Την καλή πρόθεση του Δ.Σ. του Σ.Υ.Β.Α.Α. και του Προέδρου του μην την θεωρείτε ως αδυναμία. 

Ηδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό να δώσετε, άμεση λύση. Σταματήστε τις απειλές περί μη νομιμότητας των βιοκαλλιεργητών όταν εσείς είστε οι πρώτοι διδάξαντες. Ο Σύλλογος που οργανώνει την αγορά της Κηφισιάς καθώς επίσης και άλλες είκοσι έξι στην Περιφέρεια Αττικής κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την νομοθέτηση των αγορών αυτών εδώ και δύο χρόνια. Ενημερωτικά σας αναφέρω ότι σήμερα 8 Ιουνίου έχουμε στα χέρια μας το σχέδιο της ΚΥΑ για τον Ν. 4235/2014 ΦΕΚ 32/Α/11-2-2014 αρ. 56 ως τροποποιήθηκε και ισχύει. Οι προσπάθειες του Δ.Σ. του Σ.Υ.Β.Α.Α. στηριζόμενες από όλες τις Ενώσεις των Βιοκαλλιεργητών της επικράτειας δικαιώνονται. Εμείς όλοι κάναμε ότι έπρεπε, σειρά σας τώρα να αποδείξετε με έργα και πράξεις τα όσα μέχρι τώρα υποκριτικά ισχυριζόσασταν. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις