ΓΕΩΤ.Ε.Ε.:για την εκδήλωση "No Border Camp"

Επιστολή του Προέδρου του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. προς τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., με Α.Π. 2792/20-07-16, σχετικά με την εκδήλωση "No Border Camp" στο Α.Π.Θ.Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Αξιότιμε Κύριε Πρύτανη,

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και οι Έλληνες Γεωτεχνικοί με αγωνία και έκπληξη παρακολουθούν τα γεγονότα που εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας και συγκεκριμένα στο χώρο του Πανεπιστημίου με την οργάνωση της εκδήλωσης «No Border Camp».
Θεωρούμε ανεπίτρεπτη την αυθαίρετη κατασκήνωση στο campus του Πανεπιστημίου οποιωνδήποτε πολιτών και την πραγματοποίηση δράσεων που δεν συνάδουν με τον ακαδημαϊκό του χαρακτήρα, ενώ παράλληλα εγκυμονούν πολλαπλούς κινδύνους για τους εργαζόμενους, τη δημόσια υγεία, τη δημόσια περιουσία.

Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης νέων ανθρώπων που συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας και στην πρόοδο της κοινωνίας. Ως δημόσια περιουσία θα πρέπει να προστατεύεται από την Πολιτεία και ώς θεσμός θα πρέπει να προασπίζεται η εύρυθμη λειτουργία του για την εκπλήρωση του σκοπού και της αποστολής του.

Η διαχείριση αυτών των καταστάσεων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα ενός κράτους δικαίου και η Ελληνική Κοινωνία ενώνοντας την αγωνία της με τη δική σας απαιτεί την παρέμβαση της πολιτείας για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Κύριε Πρύτανη,
Τασσόμαστε δίπλα σας στις όποιες πρωτοβουλίες και ενέργειες λάβετε στην προσπάθειά σας να κρατήσετε σήμερα όρθιο το ίδρυμα με την απομάκρυνση των κατασκηνωτών και να αποτραπούν στο μέλλον δύσκολες καταστάσεις όπως αυτές που βιώνει σήμερα το Πανεπιστήμιο.

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, έχοντας στους κόλπους του αποφοίτους του Πανεπιστημίου σας, σας στηρίζει και είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας στο δύσκολο αυτό έργο που καλείστε να επιτελέσετε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις