Συνάντηση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με τον Χρ. Σπίρτζη

Την Τρίτη 08 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Γεωτεχνικού  Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), αποτελούμενη από την Α΄ Αντιπρόεδρο, κα. Κωνσταντίνα Μιχαλοπούλου και τα μέλη κ.κ. Γεώργιο Λώλο, Διονύσιο Γκούτη και Νικόλαο Μπόκαρη, συναντήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το προωθούμενο Σχέδιο Νόμου: «Διαδικασίες κεντρικού ελέγχου και διαφάνειας στο σύστημα παραγωγής δημοσίων και ιδιωτικών τεχνικών έργων και υποδομών, δομές στρατηγικού σχεδιασμού δημόσιων υποδομών και λοιπές διατάξεις» και πραγματοποιήθηκε διάλογος για το γενικό αντικείμενο και τους στόχους του νομοσχεδίου.

Στα πλαίσια της συνάντησης, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) κατέθεσε σχετικό υπόμνημα και ανέλυσε τις παρατηρήσεις του επί του Σχεδίου Νόμου για σειρά θεμάτων, δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα συμμετοχής του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στη διαχείριση και λειτουργία των νέων Μητρώων που θεσπίζονται (ΜΗ.ΦΥ.Π.ΤΕ κτλ.), σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Επιμελητήρια και συλλόγους δημοσίου δικαίου.

Επίσης, τονίσθηκε η αναγκαιότητα συμμετοχής εκπροσώπου του Γεωτεχνικού  Επιμελητηρίου Ελλάδας στις σχετικές επιτροπές που θεσπίζονται με τις διατάξεις του Σχεδίου Νόμου, λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός των μελών του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ασχολείται με τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την παρακολούθηση λειτουργίας πολλών και μεγάλων τεχνικών έργων.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός δεσμεύτηκε τόσο για την ουσιαστική και άμεση συμμετοχή του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία του Μητρώου Φυσικών Προσώπων Παραγωγής Τεχνικών Έργων (ΜΗ.ΦΥ.Π.ΤΕ) που αφορούν τους γεωτεχνικούς μέλη του Επιμελητηρίου, όσο και για την τροποποίηση του υπό επεξεργασία Σχεδίου Νόμου ώστε να προβλεφθεί η παρουσία εκπροσώπου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στις σχετικές επιτροπές.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις