Αντίθετοι οι ψαράδες στην διεξαγωγή αγώνων αθλητικής αλιείας

Την αντίθεση τους στην διεξαγωγή αγώνων αθλητικής αλιείας, που έχουν προσδιοριστεί για τις 23 Απριλίου και 12 Μαΐου στην Λίμνη Πολυφύτου εκφράζουν οι επαγγελματίες ψαράδες της Λίμνης, καθώς όπως τονίζουν καταστρατηγείται η απαγόρευση αλιείας που έχει επιβληθεί από την 1η Απριλίου και δυο μήνες με στόχο να αναπαραχθούν τα ψάρια.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας στο κτίριο της ΠΕ Κοζάνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψαράδων, Νίκος Κουρτίδης, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά όσον αφορά την απαγόρευση αλιείας, ενώ επισήμανε ότι δεν είναι γνωστό αν τα ψάρια επιζούν μετά από την αλίευση τους και τον τραυματισμό τους από το αγκίστρι.

Ο γραμματέας του Συλλόγου, Χάρης Μπουντιός  πρότεινε την διεξαγωγή της διοργάνωσης στις αρχές Ιουλίου οπότε θα μπορούσε να δεσμευτεί και συγκεκριμένη περιοχή, όπως η περιοχή από την Νεράιδα προς την Τοπική Κοινότητα Ιμέρων, όπου οι ερασιτέχνες ψαράδες θα μπορούσαν να εξασκήσουν το χόμπι τους.

Μετά τη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχης  Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, αποφασίστηκε η μετατόπιση του πρώτου αγώνα ανατολικότερα της γέφυρας Ρυμνίου, ενώ σε νέα συνάντηση μετά την Κυριακή του Θωμά θα συζητηθεί εκ νέου το ζήτημα διεξαγωγής και του δεύτερου αγώνα.

Από την επαγγελματική αλιεία στην λίμνη Πολυφύτου ζουν περίπου 500 άτομα, ενώ οι ερασιτέχνες αλιείς φτάνουν κατ’ έτος ακόμη και τους 1500 σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών κ. Ιάκωβος Βαίζογλου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις